Adil Öksüz sanılan vatandaş: Şaşkınım... Dava açacağım

İngiltere'nin başkenti Londra'da fotoğrafı çekilerek servis edilen kişinin kaçak FETÖ'cü Adil Öksüz olmadığının anlaşılması uzun sürmedi. FETÖ'cü Adil Öksüz'e benzetilen vatandaş açıklama yaptı.

Adil Öksüz sanılan vatandaş: Şaşkınım... Dava açacağım

FETÖ'nün firari imamı Adil Öksüz'e benzetilerek İngiltere'nin başkenti Londra'da fotoğrafı çekilip servis edilen kişinin 15 yıldır İngiltere'de yaşayan Gaziantepli Abdullah Çelik olduğu ortaya çıktı.


İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Portabello Antika Pazarında bir Türk vatandaşı, 15 Temmuz darbe girişiminin iki numaralı ismi Adil Öksüz'e benzettiği şahsın gizlice çektiği fotoğraf çok tartışıldı. Şahsın fotoğrafı çekilince kaçtığı öne sürülmüştü.

İSTİHBARAT HAREKETE GEÇTİ

İstihbarat birimleri fotoğraftaki kişinin Adil Öksüz olmadığını belirlemek için harekete geçti. Yapılan incelemeler sonucu Londra'da çekildiği belirtilen fotoğraftaki kişinin Adil Öksüz olmadığı ortaya çıktı.

"TEHDİT ALIYORUM, PSİKOLOJİM BOZULDU"

Londra'da yaşayan Türk gazeteci Mustafa Köker, fotoğrafı Türkiye'de gündem olan o isme ulaştı. O kişi 15 yıldır Londra'da yaşayan Gaziantepli Abdullah Çelik çıktı. Çelik, o bölgede iş yeri baktığını belirterek fotoğrafının çekildiğniden haberi olmadığını söyledi. Fotoğrafını televizyonda görünce şaşkına döndüğünü anlatan Çelik, fotoğraf çekildiği sırada kaçtığı iddialarını ise reddederek dava açacağını söyledi.

Ayrıca bir televizyon kanalına İngiltere'den canlı bağlanarak konuşan Abdullah Çelik, benzerlikten dolayı mağduriyet yaşadığını anlatarak, "Ben işten geldim, çarşıya indim. Bir iş yeri bakmaya gitmiştim. Pazarı geziyordum. O anda benim resimlerim çekilmiş. Benim hiçbir şeyden haberim yok. Birkaç hafta önce olmuştu bu. Bugün sabah erken kalktım işe gidiyorum. Yeğenim aradı, gazetelere çıktığımı söyledi. Fotoğrafın çekildiğini görmedim. Kaçma diye bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Fotoğrafın medyada yer almasının ardından psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Çelik, "Bana birçok telefon geldi. Psikolojim bozuldu. Ne yapacağımı bilemiyorum. Böyle bir şeyin başıma geleceğini düşünmüyordum. Ben nereden bileceğim resmimi çekip Türkiye'ye gönderecekler. Benim yeğenim Mardin Dargeçit'te şehit oldu. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Memleketim için ölürüm. Benim ailemin can güvenliği yok, ailem dışarı çıkamıyor. Cahilce telefonlar geliyor beddualar geliyor. İsteseler şu anda ben gelir memleketim için çarpışırım, gerekirse şehit de olurum. Bu alçaklar Türkiye'nin başına bela oldu, bize de bulaştı" şeklinde konuştu.

İSTİHBARAT BİRİMLERİ GÖZÜNÜ LONDRA'YA ÇEVİRDİ

Fotoğraftaki şahsın fotoğrafın çekildiği anda kaçtığı ve şahsın Adil Öksüz olabileceği değerlendirmeleri üzerine istihbarat birimleri çalışmalarını derinleştirdi. Yapılan incelemeler sonucu fotoğraftaki kişinin Adil Öksüz olmadığı ortaya çıktı.

İŞ YERİ BAKMAYA GİTMİŞ

Londra'da yaşayan Türk gazeteci Mustafa Köker, fotoğraftaki o isme ulaştı. O kişi 15 yıldır Londra'da yaşayan Gaziantepli aşçı Abdullah Çelik çıktı. Çelik, o bölgeye iş yeri bakmaya gittiğini belirterek fotoğrafının çekildiğinden haberi olmadığını söyledi.

KULAK YAPISI AYNI DEĞİL

Fotoğraf üzerinde yapılan incelemede Abdullah Çelik ile ile Adil Öksüz'ün kulak yapısının uyuşmadığına da ayrıca dikkat çekildi.



Adil Öksüz sanılan vatandaş: Şaşkınım... Dava açacağım
Adil Öksüz sanılan vatandaş: Şaşkınım... Dava açacağım
Adil Öksüz sanılan vatandaş: Şaşkınım... Dava açacağım
Adil Öksüz sanılan vatandaş: Şaşkınım... Dava açacağım







 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler