Acılı babadan Türkiye’ye birlik ve beraberlik çağrısı

Şehit Necmettin Öğretmenin babasından birlik ve beraberlik çağrısı.

Acılı babadan Türkiye’ye birlik ve beraberlik çağrısı

Bölücü terör örgütü PKK tarafından kaçırıldıktan sonra şehit edilen 4 çocuklu Yılmaz ailesinin en büyük oğlu olan 23 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz’ın babası Hamit Yılmaz, şehit oğlunun mezarı başından tüm Türkiye’ye birlik beraberlik çağrısında bulundu. 


İnşaatlarda çalışarak güçlükle okutup, büyüttüğü ve Şanlıurfa’da bir köy okulunda öğretmen olarak gönderdiği oğlunun Gümüşhane'ye gelirken Tunceli'de başına gelenlerin kendisi gibi herkesi de derinden yaraladığını belirten baba Hamit Yılmaz, bir daha hiç kimsenin yüreğinin yanmaması için bu olayların son bulmasını istedi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü düzenlenen törenin ardından babaocağı Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Demirkapı köyündeki aile kabristanına defnedilen Necmettin öğretmenin mezarından ziyaretçi eksik olmuyor.
Oğlunun mezarını sık sık ziyaret ederek dualar eden acılı baba Hamit Yılmaz, oğlunu şehit eden teröristlerin öldürülmesiyle birlikte kanlarının yerde kalmadığını belirterek “Rabbime hamd ediyorum. Devletimize, milletimize güveniyorum. Devletim olayın bilincinde. Olay olduğu ilk günden beri takipte. Vatanımız, milletimiz var olsun. Bir kurban verdik. İnşallah bu acılar diner. Kimsenin yüreği yanmaz. Hiçbir anne babanın yüreği yanmaz. Vatanımıza birlik, beraberlik, herkese huzur ve saadet diliyorum” diye konuştu.

Acılı babadan Türkiye’ye birlik ve beraberlik çağrısı

Uzaktan yakından gelip acılarını paylaşan herkese teşekkür eden baba Yılmaz, “Benim evladım bütün Türkiye’nin evladı oldu. Bütün şehitler bizim. Bu bizim millet olarak kanayan yaramız. İnşallah oğlumun başına gelenler sebep olur da bundan sonra hiçbir ana babanın gözyaşları akmaz” dedi.

“ONLAR BİZİM ÇOCUĞUMUZ OLDUĞUNDAN BEN ÇOCUĞUMU ORAYA YOLLADIM”

Necmettin öğretmenin görev yaptığı ilkokuldaki şahsi eşyalarının gönderilmesinin ardından henüz ellerine ulaşmadığını ifade eden Aydın, Vali Okay Memiş’in Necmettin’in öğretmenin öğrencilerini Gümüşhane’ye, öğretmenlerinin doğduğu topraklara getirme fikrini “Valimizin fikirlerini saygıyla karşılıyorum. Süreçte başından beri bizimle bizzat ilgilendi. Çocuklar bizim çocuklarımız. Onlar bizim çocuğumuz olduğundan ben çocuğumu oraya yolladım. Onlar da bizim çocuğumuz, bizim çocuğumuz da onların çocuğu. Biz aynı vatanda aynı nefesi alan milletiz” diyerek değerlendirdi. 

Acılı babadan Türkiye’ye birlik ve beraberlik çağrısı

AĞABEYİNİN GİTARINI YANINDAN AYIRMIYOR

Şehit öğretmenin kardeşi Yahya Yılmaz ise abisinin elektro gitarıyla şarkılar mırıldanarak, abisinin kangal cinsi 10 yaşındaki köpeği “Kral”dan bahsetti. Abisinin çaldığı gitarı dinleme fırsatı bulduğunu ifade eden kardeş Yılmaz, “Oldukça iyi çalıyordu. Rap müzik de çalardı” dedi.

Acılı babadan Türkiye’ye birlik ve beraberlik çağrısı

"NECMETTİN, ÇOK İYİ BİR ARKADAŞ VE DOSTTU"

Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’la 8 yıl aynı sınıfta aynı sıraları paylaşan arkadaşı Murat Öktem ise Necmettin öğretmenin her zaman iyiliğini, arkadaşlığını, dostluğunu en iyi seviyede gördüklerini söyledi.

Arkadaşı Öktem, Necmettin öğretmeni şu sözlerle anlattı: “Necmettin’le 8. sınıfa kadar beraber okuduk. 4.sınıfa kadar köyümüzde okuduk ondan sonra yatılı bölge okuluna gittik. Gümüşhane’de lisede ayrı okullardaydık. Küçüklüğüm onunla geçti. Necmettin’in arkadaşlığı, dostluğu çok iyiydi. Yanında geçirdiğim zamanın nasıl geçtiğini anlamazdım. Hiçbir zaman kötülüğünü görmedim. Her zaman iyiliğini, arkadaşlığını, dostluğunu en iyi seviyede gördük. Müziğe o zamandan ilgisi vardı. Yanına geldiğimizde köydeki gitarını çalardı. Evin altındaki kahvehanede. Öğretmen olduğu zaman sevinmiştik. Böyle kötü bir haber almak istemezdik. Büyük bir dostumu ve arkadaşımı kaybettim.”

Acılı babadan Türkiye’ye birlik ve beraberlik çağrısı

Acılı babadan Türkiye’ye birlik ve beraberlik çağrısı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler