4 şehit memleketlerinde toprağa verildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen 4 güvenlik görevlisinin naaşı, düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketlerine uğurlandı. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinde teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda şehit düşen Jan

4 şehit memleketlerinde toprağa verildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen 4 güvenlik görevlisinin naaşı, düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketlerine uğurlandı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinde teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Sercan Yılmaz ve Jandarma Uzman Onbaşı Osman Kaya ile polis memurları Mücahid Soydemir ve Ömer Faruk Sayıl için cenaze töreni düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törene, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 2. BHHM Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, vali yardımcıları, kaymakamlar ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Tören şehitlerin naaşlarının katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehitlerin özgeçmişleri okundu. Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu birlik adına yaptığı konuşmada, "Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla, görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Kahraman şehitlerimizin değerli aileleri, bizler de sizler gibi, en yakınını kaybetmiş olmanın acısını yaşıyoruz. Şehitlerimiz, sizin olduğu kadar, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bizim de aile üyemizdir" dedi.

Konuşmanın ardından şehitlerin ruhuna dualar okundu. Törenin sonunda şehitlerin naaşı defnedilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem