1 milyon 250 bin liralık sahte rakı ele geçirildi

Operasyonda piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 250 bin TL olan bin 450 litre sahte rakı ele geçirildi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sahte rakı üreterek İstanbul ili geneline piyasaya süren şahıslara yönelik araştırma başlattı. Yapılan çalışmanı

1 milyon 250 bin liralık sahte rakı ele geçirildi

Operasyonda piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 250 bin TL olan bin 450 litre sahte rakı ele geçirildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sahte rakı üreterek İstanbul ili geneline piyasaya süren şahıslara yönelik araştırma başlattı. Yapılan çalışmanın sonucunda Kartal ilçesinde ikamet eden 2 şahsın Bağcılar'da sahte rakı üreten adeta bir fabrika kurdukları tespit edildi.

Fabrikaya baskın düzenleyen ekipler, günde 2 ton üretim yapma kapasitesine sahip 150 bin TL değerinde damıtma makinesi, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 250 bin TL değerinde olan bin 450 litre sahte rakı, 550 litre etil alkol ile çok sayıda plastik tank, jelikan ve rakı şişesi ele geçirdi. Operasyonda 2 şahıs da gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahısların; kimya ve kozmetik şirketlerinden etil ve metil alkol satın alarak deodorant ve parfümeri ham maddesi üretimi adı altında sahte olduğu değerlendirilen rakı ürettiklerinin öğrenildi. Zanlılar ifadeleri ardından adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler