“Şiddetle mücadelede kararlı olmalıyız”

İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirme Saha Aktörleri Yetiştirme ve Yürütme Kurulu Projesi Başkanı'ndan Av.Sıbel Suiçmez'e ziyaret.

“Şiddetle mücadelede kararlı olmalıyız”

İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücade Bilincini Güçlendirme Saha Aktörleri Yetiştirme ve Yürütme Kurulu Projesi Başkanı Prof.Dr Sezai Özçelik, Dilek Özcelik, Adem Solak ve gazeteci yazar Ahmet Külekçi Ankara da Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av.Sıbel Suiçmez'i ziyaret etti..

Şiddet meselesinin toplumun bütün bireyleri üzerinde büyük bir risk ve tehlikeli oluşturmaya devam ettiğini belirten Suiçmez bu yönde yapılan çalışmaların çok kıymetli ve önemli olduğunun altını çizerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şiddetle Mücade Vakfı(HEGEM)nın bu yönde ortaya koyduğu projeleri takip ettiğini ifade eden Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Sibel Suiçmez başta Adem Solak olmak üzere projeye emek veren katkı sunan bütün akademisyenlere bilim insanlarına teşekkür etti

 Türkiye Barolar Birliği olarak bu konularda ki hassasiyeti hep ön plana tuttuklarını ifade eden Suiçmez 'Bu mesele hepimizin ortak meselesi herkesin sorumluluk alarak Şiddet olaylarının karşısında kararlı bir duruş sergilemesi gerekir" dedi..

HEGEM Yönetim Kurulu Başkanı Çankırı Karatekin Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr Sezai Özçelik te Suicmez'e gösterdiği yakın ilgi ve samimiyetinden dolayı teşekkür ederek projeye destek noktasında Türkiye Barolar Birliğinin desteğinin önemini vurguladı..

Cumhurbaşkanlığı 11 Eylem Kalkınma Planı çerçevesinde  yer alan "Insan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücade Bilicini Güçlendirici Saha Aktörleri ve Yetiştirme Prohesi" ADALET BAKANLIĞI nın çağrısı ile resmi açılış toplantısı 18 Kasım 2021 tarihinde Ankara'da yapılan toplantı sonrası proje ile ilgili Adalet Bakanlığı,Milli Eğitim Bakanlığı, 27 devlet üniversitesi, Barolar, Arabuluculuk Merkezleri ve Dernekleri  ve ilgili vakıflar arasında protokol imzalandı.

Sertifikalı programlara 4 aylık pilot uygulama sürecinde 11 bin katılımcı başvurdu bunlardan yaklaşık 4 bin katılımcı eğitimleri tamamlayarak sertifika almayı hak kazandı.. 

25 pilot ilde uygulanan proje de 2025 yılına kadar yakın dönemde şu hedefler belirlendi..

300 bin öğretmenin ve 200 bin aktif kamu çalışanın şiddet önleme formatörü olarak yetiştirilmesi 
100 bin kamu çalışanın sosyal Arabuluculuk sertifikası alması
100 bin kamu yöneticisinin insan hakları danışmanı olması
3 milyon gencin okul Arabuluculuğu sertifika eğitimleri alması 
6 milyon velinin Şiddetle Önleme seminerlerine yararlanması

“Şiddetle mücadelede kararlı olmalıyız”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem