Savcı Sayan kimdir?

Savcı Sayan’ın kalp krizi geçirdiği haberlerinin çıkmasından sonra vatandaşlar Savcı Sayan kimdir? şeklinde internette arama yapıyorlar.

Savcı Sayan kimdir?

Savcı Sayan kalp krizi geçirdi başlıklı haberler sonrası siyasette açıklamalarıyla bilinen Savcı Sayan, vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Peki Savcı Sayan kimdir? Savcı Sayan nereli? Savcı Sayan hangi partide? İşte ayrıntılar…

SAVCI SAYAN KİMDİR?
Savcı Sayan, 1971 yılında 24 çocuklu bir ailenin 12. çocuğu olarak Ağrı’nın Tutak ilçesinde dünyaya geldi.

Doğduğu yerde ilköğretimini tamamlayan Savcı Sayan, ortaöğretimini Muş’un Malazgirt ilçesinde, lise öğrenimini Tutak Lisesi’nde tamamlamıştır.

Sayan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Eğitim Fakültesi’nde Pedagojik Formasyon eğitimini tamamlayan Sayan, çeşitli okullarda öğretmenlik yapmıştır.

1996-2004 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve İlçe Gençlik Kolları’nda MYK Üyelikleri yapmıştır. Deniz Baykal’ın CHP’den ayrılması sonrası ağlamasıyla tanınmıştır. 2012 yılında parti kurallarına uymadığı gerekçesiyle CHP’den ihraç edilen Sayan, 2014 yılında Recep Tayyip Erdoğan lehine seçim çalışmaları gerçekleştirmiş, 2015 yılında da AK Parti’ye geçip İzmir Milletvekili adayı olmuş ama seçilememiştir.

2019 yılında AK Parti’den Ağrı Belediye Başkan adayı olan ve seçilen Savcı Sayan, son olarak 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti’den İzmir 1. Bölge 6. sıradan milletvekili adayı olmuş ama AK Parti’nin 4 milletvekili çıkarmasıyla yine Meclis’e girememiştir.

Tarım ve inşaat sektörüyle uğraştığı bilinen Savcı Sayan, evli ve bir çocuk babasıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler