Fransa PKK ile tanıştı! Başkent savaş alanına döndü

Fransa'nın başkenti Paris’te üç kişinin öldüğü Ahmet Kaya Kültür Merkezi saldırısına yönelik protesto, PKK yanlılarının şiddet olaylarına dönüştü.

Fransa PKK ile tanıştı! Başkent savaş alanına döndü

Göstericiler, Fransa’nın başkentinde çok sayıda aracı devirip ateşe verdi. Olaylarda yaklaşık 30 kişi yaralandı, 11 kişi gözaltına alındı.

Fransa’nın başkenti Paris’te caddeler, PKK sempatizanı gösterilerle şiddet olaylarına sahne oldu. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan eylemciler, kendilerine engel olmak isteyen polise taş, sandalye ve benzeri maddeler fırlattı, en az dört aracı devirerek kullanılamaz hale getirdi. Paris polis şefi Laurent Nunez, neden aniden şiddet olayları yaşanmaya başladığını “anlamadıklarını” söyledi.

Fransa PKK ile tanıştı! Başken savaş alanına döndü

ZANLI PSİKİYATRİ KLİNİĞİNE SEVK
Nunez iki saatten fazla süren olayların ardından 11 kişinin tutuklandığı, 30 kişinin de hafif şekilde yaralandığı bilgisini verdi. Polis eylemcilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Polisle çatışan göstericiler, hükümeti ve polisi kendilerini koruyamamakla eleştiriyor. Fransa’daki Kürt Demokratik Konseyi (CDK-F) son 10 yılda 6 Kürt aktivistin Paris’te öldürüldüğünü kaydederek, “Paris’in göbeğinde, güpegündüz öldürülüyoruz” diyerek tepki gösterdi. Bu arada 69 yaşındaki saldırgan, dün polis gözetimindeki bir psikiyatri merkezine götürüldü. Nakil öncesi gözaltı merkezinde şüpheliyi muayene eden doktor, zanlının burada tutulmaya uygun olmadığına karar verdi.

FRANSA’YA: HÂLÂ SESSİZ Mİ KALACAKSINIZ
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın olayların ardından Fransa’ya terör örgütü PKK ile ilgili tepki gösterdi, “Hala sessiz mi kalacaksınız?” diye sordu. İbrahim Kalın, Paris’te terör örgütü destekçilerinin gerçekleştirdiği şiddet olaylarının görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Fransa PKK ile tanıştı! Başken savaş alanına döndü

Kalın mesajında “Bu Fransa’daki PKK. Suriye’de desteklediğiniz terör örgütü. Aynı PKK son 40 yılda binlerce Türk, Kürt ve güvenlik güçlerini katletti. Şimdi Paris sokaklarını yakıyorlar. Hâlâ sessiz mi kalacaksınız?” diye sordu.

ÇELİK: TERÖRLE YÜZ YÜZE GELDİLER
Fransa’daki olaylarla ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten ırkçı saldırılara kınama gelirken, Paris’teki olaylarla ilgili de bu ülke yönetiminin iyi düşünmesi gerektiğini söyledi: “Terör örgütlerini besleyenler terörle yüz yüze geldi. Biz o teröristlerin, kamuya, insanlara saldırmasını kınıyoruz. Tüm bu tabloya baktığımız zaman, terör bakımından çifte standardın ne gibi sonuçlara neden olduğunu görüyoruz. Cumhurbaşkanımız bu uyarıları defalarca yapmıştır.” Çelik Paris’teki olaylarla PKK faaliyetlerinin Kürtlere ne kadar zarar verdiğinin görüldüğünü de söyledi.

Fransa PKK ile tanıştı! Başken savaş alanına döndü

DEAŞ YÜZÜNDEN KÜRTLERE SALDIRMIŞ
Paris’te üç kişinin ölümü, üç kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı yapan William M.’nin neden hedef olarak Kürtleri seçtiğine ilişkin detaylar netleşmeye başladı. Evinden “Avrupalı olmayan yabancıları” öldürmek için çıkan William M., “DEAŞ’a karşı mücadelelerinde onları öldürmek yerine esir aldıkları” için Kürtleri hedef almış.

Savcılığın verdiği bilgilere göre, saldırı günü önce daha kuzeydeki Saint-Denis’ye giden William M., orada az sayıda insan bulunması nedeniyle saldırıyı yapmaktan vazgeçerek ailesinin evine gitti. Oradan da yürüyerek, Ahmet Kaya Kültür Merkezi’nin bulunduğunu bildiği Enghien sokağına giderek önceden tanımadığı kişilere ateş açarak saldırıyı gerçekleştirdi.

Fransa PKK ile tanıştı! Başken savaş alanına döndü

YABANCI NEFRETİ
Kendisini depresyonda ve intihara meyilli olarak tanımlayan saldırgan, ifadesinde, “tamamen patolojik hale gelmiş bir yabancı nefretine sahip olduğunu” teyit etti. 2016’da evinde yaşanan bir hırsızlık olayından bu yana, “her zaman göçmenleri, yabancıları öldürmek istediği” de William M.’nin ifadesinde yer alan vurgular arasında. Saldırgan, tek üzüntüsünün intihar edememek olduğunu, kendisine her zaman bir gün intihar ederse “düşmanlarını mezara götüreceğini” söylediğini ve “düşmanlar” ile “Avrupalı olmayan tüm yabancıları” kastettiğini belirtti.

Önceki gün doktor kararıyla polis merkezinin psikiyatri revirine yatırılan saldırgan, sağlık durumu elverdiğinde yargıç karşısına çıkacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya