Fatih Altaylı’dan Diyanet’e Kasımpaşalı imalı cevap! Fatih Altaylı kimdir?

Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili paylaşımı gündem olan Fatih Altaylı, kendisi ile ilgili yapılan paylaşıma Kasımpaşa yön levhası kullanarak yaptığı imalı paylaşımla cevap verdi. Fatih Altaylı’dan Diyanet’e Kasımpaşalı imalı cevap! Fatih Altaylı kimdir? İşte detaylar…

Fatih Altaylı’dan Diyanet’e Kasımpaşalı imalı cevap! Fatih Altaylı kimdir?

Gazeteci Fatih Altaylı’nın, Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili yaptığı paylaşıma cevap gelmişti. Altaylı bu cevap üzerine sosyal medya hesabından Kasımpaşa Spor Kulübü logosunu kullanarak İmalı bir cevap verdi. Fatih Altaylı’dan Diyanet’e Kasımpaşalı imalı cevap! Fatih Altaylı kimdir? Bütün ayrıntılar haberimizde…

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak göre yapan Din İşleri Yüksek Kurulu’nun, “depremzede çocukların evlat edinilip edinilemeyeceği” yönündeki soruya verdiği, “evlat edinen ile evlatlık arasında evlenme engeli olmadığı” yönündeki görüşü sosyal medyada paylaşımları üzerine gündem olmuş ve adeta infial yaratmıştı.

Gazeteci Fatih Altaylı bu konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Yahu siz gerçekten sapıksınız anladık da Diyanet gibi bir kurumda ne işiniz var. Sapıklar. Gidin porno sektörüne girin. Atatürk’ün millete doğru düzgün din bilgisi verilsin diye kurduğu kurumu sapık muhayyileniz ile kirletmeyin.” İfadelerini kullandı.

Fatih Altaylı’dan Diyanet’e Kasımpaşalı imalı cevap! Fatih Altaylı kimdir?

Altaylı’nın bu ifadeleri üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı, Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Altaylı, Kasımpaşa yön levhası fotoğrafı kullanarak bir paylaşım daha yaptı ve "Değerli takipçilerim Diyanet İşleri Başkanlığında görevli bazı kişilerin depremzede kız çocuklarının evlatlık edinilip nikaha alınabileceğine ilişkin açıklamasına yönelik tepkime Diyanet işleri başkanlığının açmış olduğu davaya yanıtımı bugün bir görselle verdim . Ancak Kasımpaşa Spor Kulübü bu görselin telif haklarının münhasıran kendilerine ait olduğunu ve bu tür maksatlarla kullanılamayacağını tarafıma bildirdi ve bir de açıklama yaptı. İlgili kulüp ile hukuki sorun yaşamamak için yanıtımı bu kez farklı bir görselle gönderiyorum" ifadelerine yer verdi. 

Fatih Altaylı’nın bu paylaşımı, mahkemeye verilmesinin umurunda olmadığı yönünde yorumlandı. 

Fatih Altaylı’dan Diyanet’e Kasımpaşalı imalı cevap! Fatih Altaylı kimdir?

Fatih Altaylı Kimdir?

Fatih Altaylı (d. 1963, Van), Türk, gazeteci, sunucu ve köşe yazarı. Habertürk'te yayınlanan Teke Tek adlı programın sunuculuğunu yapmaktadır.

Fatih Altaylı, 1963 yılında Van'da doğdu. İlkokulu ve ortaokulu Çavuşoğlu Koleji'nde okuduktan sonra eğitimine Galatasaray Lisesi’nde devam etti. Galatasaray Lisesi mezunudur. Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi'nde bir süre devam ettikten sonra okulu bırakarak Basın Yayın Yüksekokulu'na geçti. Fakat diplomasını almadan bu okuldan da ayrıldı. Gazeteciliğe, 1982 yılında Cumhuriyet gazetesinde spor muhabirliği yaparak başlayan Fatih Altaylı; 1986 yılında Güneş gazetesine geçti. Gelişim Yayınları'nda yazı işleri müdürlüğü yaptı. Güneş gazetesinin 1992 yılında kapanmasıyla işsiz kaldı. 1993 yılında özel bir radyo olan Best FM'i kurucuları arasında yeraldı. 1995 yılında Kanal D'de geçti ve Teke Tek programına başladı. ayrıca Hürriyet gazetesi yazarı oldu. Ardından Kanal D'den ayrıldıktan sonra Show TV'ye geçti. Show TV ve Show Radyo'da radyo yayınlarını 1 yıl kadar devam ettirdi.

Aynı yıl içinde Show TV'nin haber editörü oldu. 1996 yılında Show TV'den ayrıldıktan sonra Kanal D'ye geri dönüp Doğan Yayın Grubu'nda çalışmaya başladı. Hürriyet gazetesinde yazarlık yaparken aynı zamanda Radyo D'nin genel koordinatörlüğünü yaptı. 2000 yılında Cine5 ile ortak yayın yapmıştır. 2002 yazında Kanal D'nin Haber Genel Yayın Yönetmenliği'ne atandı. 2001 yılında Galatasaray Spor Kulübü'nde asbaşkanlık yaptı ve 2005 yılında Doğan Medya Grubu'yla yollarını ayırdı. Kanal D'de yayınlanan "Teke Tek" programı ATV’ye geçti ve köşe yazılarına Sabah gazetesinde devam etti. Sabah'ta genel yayın yönetmenliği yaptı. TİKAD'ın ve Avrupa Gazeteciler Cemiyeti'nin ortaklaşa verdiği "Eğitime Katkı Onur Ödülü" sahibidir. "Haydi Kızlar Okula", "Sürekli aydınlık için bir dakika karanlık" ve "Temiz İnternet" kampanyalarının mimarlarındandır.

TMSF`nin Sabah Gazetesi’ne ve ATV'ye el koymasıyla birlikte 2007 yılında istifa etti. Bir süre kendi sitesinde yazılarına devam etmiş, 2008 yılında Kanal 1 televizyonu ana haber bültenini de sunmuştur. 2009 yılının ocak ayından beri eski patronu Turgay Ciner'in kurduğu Haberturk gazetesinde genel yayın yönetmenliği yapmakta iken 29 Mart 2014 tarihinde Habertürk gazetesinin genel yayın yönetmenliğinden istifa eden Fatih Altaylı, haberturk.com.tr'de köşe yazarı olarak görevine devam etmektedir. Habertürk TV'de yayınlanan, konuk olarak İlber Ortaylı ve Celal Şengör'ü sık sık ağırlayan, sunuculuğunu yaptığı Teke Tek Özel programı 16 Mart 2016 tarihinde son bölümünü yaptıktan sonra ani bir kararla yayından kaldırılmıştır.

Fatih Altaylı, Hande Altaylı’yla evli ve Zeynep adında bir kızları var.

Çalıştığı gazeteler

Cumhuriyet (1982-1986)
Güneş (1986-1992)
Hürriyet (1995-2005)
Sabah (2005-2007)
Habertürk

Çalıştığı televizyon kanalları

Kanal D (1995)
Show TV (1995-1996)
Kanal D (1996-2005)
Cine5 (2000-2002) (ortak yayın)
ATV (2005-2007)
Kanal 1 (2007-2008)
Habertürk (2008-günümüz)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem