EYT'liye çifte bayram! Hem ikramiye hem promosyon

Milyonlarca insanın mağdur olduğu yaklaşık 24 yıllık (Emeklilikte yaşa takılanlar) EYT sorunu çözüldü.

EYT'liye çifte bayram! Hem ikramiye hem promosyon

Yasanın yürürlüğü girmesinin ardından emeklilik için SGK’ya yapılan başvuru sayısı bir günde 300 bin oldu. Emekli aylıklarının nisan ayında alınacağı öğrenilirken bankalar yeni emekli adayları için promosyon yarışına girdi. Nisan ayında maaşların yanında bayram ikramiyesi ve promosyonla beraber EYT’linin cebine 15-30 bin lira arasında bir para girecek.

EYT yasasından yararlanarak emekli olmak isteyenler SGK’nın yolunu tuttu. Başvuru sayısı bir günde 300 bine ulaşırken SGK vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek adına mesai saatini 06.00’ya çekti. Emeklilik işlemleri için yoğun çalışmalar devam ederken EYT’liler için bankalar arasında promosyon yarışı da başladı. Mart ayında başvuru yapanlar 1 Nisan itibari ile maaşlarını almaya hak kazanacak. Bayram ikramiyesi ve banka promosyonları da EYT ’linin cebine girecek.

NİSANDA HEM MAAŞ HEM İKRAMİYE
Yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşın emekli hakkı elde edeceği emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinde işlemler başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin daha önce yaptığı açıklamada maaşların nisan ayın alınacağı ifade etti. En düşük emekli maaş ise 5 bin 500 TL olacak. Bununla beraber başvuru yapılan tarihten itibaren aybaşından geçerli olmak üzere geriye dönük toplu ödeme yapılabilecek. Ramazan Bayramı nedeniyle aylıklarla beraber 1.100 TL bayram ikramiyesi alınacak. EYT’linin emekliliğin ilk ayında eline 15 ila 30 bin lira arasında bir para geçecek.

PROMOSYON YARIŞI BAŞLADI
Geçtiğimiz yıldan itibaren özellikle özel bankalar emekliler için promosyon yarışına girdi. SGK tarafından yapılan yenilemeye göre en düşük promosyon tutarı 3 bin TL en yüksek tutar ise 5 bin TL olarak belirlendi. Bunlar en alt sınır olurken bazı bankalar promosyon tutarlarını 10 bin TL’ye kadar çıkarıyor. Rekabetin artması halinde bankalar yeni emekli olacak olan müşterileri kazanmak için yarışı hızlandırabilir.

EYT’LİYE YÜZDE 1,78 FAİZLİ KREDİ
Öte yandan bankalar prim borçlarını ödemek isteyenler için kredi kampanyaları başlattı. Akbank, SGK prim borcunu ödemek için Akbank EYT Kredisi kullanacak müşterilerine yüzde 1.78’den başlayan faiz oranlarıyla kredi imkanı sağlanacağını ve emekli maaşını Akbank’tan alanlara ise 8 bin 500 TL’ye varan promosyon sunulacağını duyurdu.

Garanti Bankası EYT kredisi almak isteyenler 100 bin TL’ye kadar varan kredi seçenekleriyle krediden yararlanabilecek olan vatandaşların maksimum geri ödeme taksit tutarı 9.667 TL oluyor. Kredilerde 50 bin TL’ye kadar olan seçeneklerde yüzde 2,54, 75 bin liraya kadar olan kredide faiz yüzde 1,91, 100 bin liraya kadar olan kredilerde faiz oranı %1,89 olarak belirlendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler