EYT’lileri rahatlatacak açıklama! Hak kaybı olmayacak

EYT düzenlemesi yürürlüğe girdi. Binlerce vatandaş söz konusu düzenlemenin ardından en yakın SGK binalarına akın etti.

EYT’lileri rahatlatacak açıklama! Hak kaybı olmayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Malatya’da incelemelerde bulunduğu sırada EYT açıklamasında bulundu.

EYT’lilerin hiçbir hak kaybı yaşamayacağını ve gecikmelerde gerekli ödemelerin yapılacağını söyleyen Bakan Bilgin, “Çalışma hayatının canlanması için gereken destekler verilecektir” açıklamasında bulundu.

EYT kuyruğunun devam ettiği yurt genelinde işlemlerin e-Devlet üzerinden de yapılabileceği yetkililer tarafından açıklandı. EYT düzenlemesi ile birlikte milyonlarca vatandaş hak kaybı yaşayıp yaşamayacağına ilişkin yaşadığı endişeye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dindirdi.

EYT’lileri rahatlatacak açıklama! Hak kaybı olmayacak

BAKAN BİLGİN: HAK KAYBI YAŞANMAYACAK
Depremin etkilediği illerden biri olan Malatya’da incelemelerde bulunan Bakan Bilgin, Malatya Afet Koordinasyon Merkezinde Emeklilikte Yaşa Takılanlar'dan (EYT), bölgedeki esnafların tekrar iş hayatına katılmalarına kadar çalışma hayatına ait bilgiler verdi. Bakan Bilgin, konuşmasında EYT’de hiçbir hak kaybı yaşanmayacağını ve gecikmelerde gerekli ödemelerin yapılacağını aktardı.

Bakan Bilgin, verilen desteklerle ilgili bilgi aktararak, Türkiye'nin bir sosyal devlet olduğunu hatırlatarak, bu doğrultuda “Çalışma hayatının canlanması için gereken destekler verilecektir.” açıklamasında bulundu.

"25 BİN İSTİHDAM GERÇEKLEŞTİRDİK"
Bilgin, bölgede doktor tedavi katılım payının kaldırıldığını, kısa çalışma ödeneği nakdi destek ücret desteğini sunulduğunu hatırlatarak, bu konuda müracaatların yapıldığını ve ödemelerin başladığını belirterek şu bilgiyi verdi:

Bölgedeki en büyük sorun istihdam sorunu. İlk aşamada 25 bin yeni istihdam gerçekleştirdik. Valilik organizasyonu ile yürüyor. Geliri olmayan aileler tespit edilerek ikinci 25 bini de bölgede uygulamaya sokacağız. İkinci 25 bin istihdam paketini de bölgede açacağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem