EYT'lilere bayram ikramiyesi verilecek mi? İşte detaylar

EYT’den emeklilik hakkı kazanan milyonlarca vatandaşın gözü Ramazan Bayramı ikramiyesine çevrildi.

EYT'lilere bayram ikramiyesi verilecek mi? İşte detaylar

Ramazan ayı yaklaşırken emeklilerin gözü kulağı Ramazan Bayramı ikramiyesiyle ilgili gelişmelere çevrildi.

Özellikle EYT kapsamında emeklilik hakkı kazanan yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi bayram ikramiyesini araştırıyor. 2023 Ramazan bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?

Bilindiği üzere emeklilere dini bayramlarda ikramiye ödemesi yapılıyor. Her yıl biri Ramazan diğeri Kurban bayramında olmak üzere emekliler bayram ikramiyesi heyecanı yaşıyor. Bu sene Ramazan Bayramı’nın 21 Nisan 2023 tarihine gelmesi ikramiye araştırmalarını hızlandırdı. EYT’lilerin bayramdan önce emeklilik hakkı kazanmasıyla birlikte “EYT’lier bayram ikramiyesi alacak mı?” sorusu gündeme geldi.

EYT'lilere bayram ikramiyesi verilecek mi? İşte detaylar

2023 BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMLANDI MI?
Asgari ücrete yapılan zammın ardından 2023 yılında öğrenci bursları, memur ve emekli maaşlarına da güncelleme yapıldı. Fakat 2023 yılında bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağı konusunda resmi bir açıklama gelmedi. Geçen sene Kurban ve Ramazan bayramlarında birer kere 1.100 TL verilen ikramiyelerle toplam 2.200 TL ödeme yapılmıştı. Emekli maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapıldığı 2023 yılında ikramiyelere de bu oranda zam yapılırsa milyonlarca emekli 1.430 lira ikramiye alacak.

EYT’LİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?
Resmi Gazete’de yayımlanan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasıyla birlikte yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı kazandı. Emeklilik başvurularının mart ayında başlamasıyla birlikte milyonlarca vatandaş ilk emekli aylığını nisan ayında alacak. Bu yıl Ramazan Bayramı’nın 21 Nisan tarihine gelmesi de EYT’den emekli olanlara bayram ikramiyesini gündeme getirdi. Bu konuda henüz net açıklamalar yapılmasa da emekli maaşı ödemeleri başlayanlara bayram ikramiyesi verilmesi bekleniyor.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR?
2018 yılından beri uygulanan emekli bayram ikramiyesinden milyonlarca emekli yararlanıyor. SGK’dan emekli maaşı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar bayram ikramiyesinden yararlanabilecek. Ayrıca şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi