EYT'de yaş şartı olacak mı? Bakan Bilgin: Bu hafta açıklayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yıl bitmeden gündemden çıkaracağız' dediği EYT düzenlemesiyle ilgili son dakika açıklaması Bakan Bilgin'den geldi.

EYT'de yaş şartı olacak mı? Bakan Bilgin: Bu hafta açıklayacağız

Bakan Bilgin "EYT'de yaş düzenlemesi olacak mı?" sorusuna "Bu hafta açıklayacağız. Yaş şartı olup olmayacağı da açıklamamızda belli olacak" cevabını verdi.

Milyonlarca kişinin beklediği EYT düzenlemesinde son viraja girildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından bir kez daha yeni yıla girmeden düzenlemenin tamamlanacağını söyledi. "EYT'de yaş düzenlemesi olacak mı?" sorusu ise hala cevap bulmadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Kabine Toplantısı EYT düzenlemesinin seçim sonrasına kaldığı iddialarına ilişkin soruları cevapladı. Bakan Bilgin konuyla ilgili soruya "EYT düzenlemesini bu hafta açıklayacağız. Yaş şartı olup olmayacağı da açıklamamızda belli olacak" karşılığını verdi. 

"SEÇİM SONRASI" İDDİLARINA CEVAP 
Bakan Bilgin EYT düzenlemesinin seçim sonrasına kaldığı iddialarına ilişkin, "Yok öyle bir şey. EYT düzenlemesini bu hafta açıklayacağız. Yaş şartı olup olmayacağını da o gün açıklayacağız" cevabını verdi.

"EN KAPSAMLISINI YAPACAĞIZ"
EYT'de kadınlarda 42,erkeklerde 45 yaş şartı getirileceği ileri sürülmüştü. Net olarak yalanlamayan bu iddiayı Bakan Bilgin geçen hafta kısmen doğrulamıştı. Bilgin, "EYT'de en kapsamlısını yapacağız" mesajını vermişti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem