EYT'de kritik tarih belirginleşti! İşte detaylar

3 Mart tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren EYT yasasına 2 milyon 250 bine yakın vatandaş başvuru yaptı.

EYT'de kritik tarih belirginleşti! İşte detaylar

Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren ve milyonlarca vatandaşın ümitlerini süsleyen EYT düzenlemesinde şimdi gözler başvuru sürecinin sonuçlanmasında. e-Devlet ile SGK aracılığıyla başvuru sürecini tamamlayanlar EYT başvuru kaç günde sonuçlanır? EYT ne zaman sonuçlanır? sorularına yanıt aramaya başladı.

Türkiye’de 6 Şubat tarihinde meydana gelen asrın felaketi nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda görüşülmesi ertelenen ve Mart ayında ilk maaşların alınması beklenirken bu tarihin Nisan ayına sarktığı EYT düzenlemesinde gözler başvuru sonuçlarında.

Başvurularını e-Devlet ve SGK aracılığıyla tamamlayanlar emekli promosyonu, ilk maaş tarihi ve EYT başvuru kaç günde sonuçlanır, EYT ne zaman sonuçlanır konusunu araştırmaya başladı. Peki EYT başvuru kaç günde sonuçlanır? EYT ne zaman sonuçlanır? İşte detaylar…

EYT'de kritik tarih belirginleşti! İşte detaylar

EYT BAŞVURU KAÇ GÜNDE SONUÇLANIR?
28 Şubat’ta deprem öncelikli konu başlığıyla toplanan TBMM Genel Kurulu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi gündemiyle toplandı. Milletvekillerinin katılım gösterdiği birleşimde gece yarısı saatlerinde 395 oyla EYT düzenlemesi kabul edilerek Genel Kurul’dan geçti.

Daha sonra ise 3 Mart tarihin yayımlanan Resmi Gazete’de EYT düzenlemesine yer verildi. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren EYT için başvurular da aynı gün başladı. Başvurularını tamamlayan vatandaşlar EYT başvuru kaç günde sonuçlanır sorusunu merak ederek araştırmaya başladı. Bu kapsamda EYT düzenlemesinin ise önümüzdeki günlerde sonuçlanacağı söylentileri ortaya çıktı.

EYT NE ZAMAN SONUÇLANIR?
Yürürlüğe giren EYT düzenlemesinde başvuru süresi ve zamanı bulunmazken; 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişli, 5.000-5.975 gün prim ödemesi, kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl fiili çalışmış olma şartlarını karşılayan vatandaşların emekli edilmesi planlanıyor. 3 Mart tarihinde yayımlanan düzenleme kapsamında aynı gün e-Devlet ile SGK aracılığıyla başvuru alımı başladı. Halihazırda çalışmayan vatandaşlar kolaylıkla başvurularını yaparken, çalışanlar için durum biraz daha meşakkatli idi.

Heyecanla başvuru sürecini tamamlayanlar için müjdeli haber de geldi. EYT başvuru sürecinin en geç 24 Mart 2023 tarihine kadar tamamlanması bekleniyor. Böylece başvurusu tamamlanan milyonlarca kişi emekli olmaya ve aylık almaya kazanacak. Öte yandan Mart ayı içerisinde hangi gün olduğu farketmeksizin başvuru işlemlerini tamamlayanlar Nisan ayında emekli aylığı, promosyon ve bayram harçlığı alma hakkını elde edecek.

EYT’DE KRİTİK TARİH BELİRGİNLEŞTİ!
Türkiye’de milyonlarca vatandaşı emekliye ayıracak aynı anda ise çalışarak üretime katkı sağlayacak düzenleme kapsamında ilk maaşlar nisan ayında hesaplara yatırılacak. 2 milyon 250 bine yakın vatandaşı ilgilendiren düzenleme kapsamında ilk maaşlar 5 Nisan’da hesaplara yatırılırken promosyon ve Ramazan Bayramı ikramiyesi de alınacak. Böylece emekliler bayram üstüne bayram yapacak. Öte yandan EYT başvuru sonuçları ise Mart ayı içerisinde açıklanması en geç iki haftaya sürecin tamamlanması bekleniyor.

EYT İLK MAAŞ NE ZAMAN?
Türkiye genelinde milyonlarca hanede sevinde vesile olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi kapsamında başvuru süreci devam ediyor. EYT hakkı kazanan tüm vatandaşların emekli olmasının önünü açan düzenleme kapsamında her hak sahibinin emekli olması için zaman kısıtlaması uygulanmayacak. Yani ikinci bir emre ya da düzenlemeye kadar 2 milyon 250 bine yakın kişi emekli olana kadar düzenleme yürürlükte kalacak. EYT ilk maaş ise Nisan ayında hesaplara yatırılacak.

EYT BAŞVURUSU SONUÇLANAN VAR MI?
Toplamda 2 milyondan fazla insanın yaşantısını doğrudan, milyonlarcasını ise dolaylı olarak etkilemesi beklenen düzenleme kapsamında başvuruların Mart ayı içerisinde sonuçlanması bekleniyor. Yetkili isimleirn konuya ilişkin açıklamaları bu yönde. Şimdiye dek ise henüz başvurusu sonuçlanan EYT'li bulunmasa da Nisan ayında vatandaşlar yaşlılık ayığı yani toplum arasında bilinen adıyla emekli maaşı almaya başlayacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem