EYT askerlik borçlanması geriye çeker mi? İşte detaylar

EYT son durum gelişmeleri çalışmaların son şeklini almasıyla milyonlar tarafından takip ediliyor.

EYT askerlik borçlanması geriye çeker mi? İşte detaylar

 EYT düzenlemesinde şartlar belli olurken milyonların aklına bir çok soru işareti geldi. Bu konulardan biri de eskerlik borçlanması EYT'li yapar mı sorusu oldu. Peki, EYT askerlik borçlanması geriye çeker mi? Askerlik borçlanması ile EYT'li olunur mu?
Emeklilikte yaşa takılanlardan bir kısmı askerlik, doğum gibi borçlanma ile EYT kapsamına giren kişilerden oluşuyor. Peki, EYT askerlik borçlanması geriye çeker mi? Askerlik borçlanması ile EYT'li olunur mu? İşte detaylar haberimizde...

ASKERLİK BORÇLANMASI SİGORTA GİRİŞ TARİHİNİ GERİYE ÇEKER Mİ?
Askere gittiğiniz tarih sigorta giriş tarihinizden önce ise, ilk sigorta giriş tarihiniz Askerlik Borçlanması yaptığınız süre kadar geriye çekilir. Askerlik borçlanması yaparak sigorta girişinizi Eylül 1999 öncesine alabiliyorsunuz. 18 ay askerlik borçlanması yaparsanız hizmet süreniz de 23 yıl 8 ay olur. Bu durumda hizmet sürenizi 25 yıla tamamladığınızda EYT'den yararlanıp emekli olabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem