Ethereum Merge, Ethereum Fiyatlarını Nasıl Etkiledi

Ethereum Merge, Ethereum Fiyatlarını Nasıl Etkiledi.

Ethereum Merge, Ethereum Fiyatlarını Nasıl Etkiledi

Bitcoin (BTC) hâlâ piyasa değeri en büyük kripto para birimi olsa da Ethereum (ETH) ona meydan okumayı sürdürüyor. WAVES coin, AVAX coin gibi birçok altcoine ilham kaynağı olan Ethereum, blok zincirinde köklü değişikliklere imza attı. Bir süredir devam den Ethereum 2.0 geçişinin en önemli aşamalarından Ethereum Merge (Ethereum Birleştirmesi), 15 Eylül 2022’de gerçekleşti.

Peki Ethereum Merge nedir? Merge, ETH coin fiyatını nasıl etkiledi?

Ethereum Merge Nedir?

Ethereum Merge, Ethereum blok zincirinin Proof-of-Work (PoW) konsensüs mekanizmasından Proof-of-Stake (PoS) konsensüs mekanizmasına geçmesini sağlayan bir güncellemedir. 15 Eylül 2022’de tamamlanan Merge ile beraber 2020’den beri PoS mekanizmasını kullanan Beacon Chain ile ETH ağı birleşmiştir. Böylece Ethereum, tamamen PoS mekanizmasını kullanan bir blok zincir ağı haline gelmiştir.

Ethereum Merge, ETH coin fiyatını nasıl etkiledi?

Ethereum Merge, gerçekleşmesi çok uzun süredir beklenen bir güncellemeydi. Merge’in Ethereum fiyatını nasıl etkileyeceği de merak konusuydu.

Ethereum Merge, 15 Eylül 2022’de gerçekleşti. Bu birleştirmenin gerçekleşmesinden sonraki ilk saatlerde ETH coin fiyatı istikrarını korudu. Ancak günün ilerleyen saatlerinde ETH fiyatında sert bir düşüş görüldü. 15 Eylül’de ETH fiyatı günlük bazda %9,1 geriledi. ETH fiyatındaki düşüş eğilimi sonraki günlerde de devam etti.

Bununla beraber, Ethereum Merge uzun vadede Ethereum fiyatı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir.

Merge, Uzun Vadede ETH Fiyatını Nasıl Etkiler?

Merge kısa vadede herhangi bir fiyat artışı getirmese de uzun vadede Ethereum'un benimsenmesini artırabilir. Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi Merge ile beraber Ethereum, PoW’a göre daha enerji verimli bir konsensüs mekanizması olan PoS’a geçti. PoS’un daha az enerji tüketmesi, onu PoW’a göre daha çevre dostu kılıyor. Bunun da Ethereum’un geniş çevrelerce kullanılır olmasını kolaylaştırması bekleniyor. Elbette böyle bir etki uzun vadede ETH fiyatına da olumlu yansıyacaktır.

Ethereum nereden alınır?

Ethereum (ETH) kripto para borsalarından alınabilir. Türkiye’de Türk lirası ile ETH satın almak ise çok kolaydır. Bitlo’da hızlı ve güvenli bir şekilde TRY/ETH al sat işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem