Eski İçişleri Bakanı Cahit Bayar hayatını kaybetti

İçişleri eski Bakanı Burhan Cahit Bayar, 87 yaşında Ankara'daki evinde yaşlılığa bağlı olarak hayatını kaybetti.

Eski İçişleri Bakanı Cahit Bayar hayatını kaybetti

Vefat haberini Ankara Valisi Vasip Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.
İçişleri eski Bakanı Burhan Cahit Bayar, Ankara'daki evinde 87 yaşında hayatını kaybetti. Yaşlılığa bağlı olarak vefat ettiği öğrenilen Bayar'ın, yarın Karşıyaka Ahmet Efendi Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Vefat haberini Ankara Valisi Vasip Şahin, "Önceki dönem Ankara Valilerinden eski İçişleri Bakanı, iyi insan, örnek idareci Cahit Bayar’ın vefatından derin üzüntü duydum.  Allah’tan kendisine rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve meslek camiamıza sabırlar ve baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âli olsun" diyerek duyurdu.

Önceki dönem Ankara Valilerinden eski İçişleri Bakanı, iyi insan, örnek idareci Cahit Bayar’ın vefatından derin üzüntü duydum. Allah’tan kendisine rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve meslek camiamıza sabırlar ve baş sağlığı diliyorum.

CAHİT BAYAR KİMDİR?
1935 yılında Sivas'ta doğan Bayar, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, Sivas Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Çeşitli ilçelerde kaymakamlık yapan Bayar, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü ve Mülkiye Müfettişliği yaptı.

Bayar, Diyarbakır, Malatya, Erzurum, Ankara, İstanbul Valiliği, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde büyükelçilik görevini de yürüten Bayar, 11 Ocak 1999 ve 29 Mayıs 1999 tarihleri arasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 56. Hükümeti'nde, İçişleri Bakanı olarak görev yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler