Enkaz altından çıkardığı depremzede ile turşu diyaloğu gündem olan Yusuf Sinan “Yardımlar devam etmeli”

Hatay’ın Antakya ilçesine arama kurtarma faaliyetleri için giden İHH ekibindeki Yusuf Sinan haber61 mikrofonlarına konuştu.

Enkaz altından çıkardığı depremzede ile turşu diyaloğu gündem olan Yusuf Sinan “Yardımlar devam etmeli”

haber61 - Haber Servisi -

Hatay'ın Antakya ilçesinde 149. saatte  ekibiyle birlikte enkazdan sağ çıkardığı Mustafa Esengül ile arasında “Lahana Turşusu” sohbeti geçen  Yusuf Sinan haber61 mikrofonların konuştu.

Mustafa Esengül ile aralarında geçen diyaloğu tekrar anlatan Yusuf Sinan, deprem bölgesi ile alakalı yürek yakan bilgiler de verdi.

Sinan “Deprem bölgesine biz ihtiyaç maddesi de götürmüştük. Orda iki genç ablamızın “Abi bir peçete bir su” diye ağladığına şahit olduk. Durum çok farklı orada. Bu millet beraberliği ve kardeşliği seven bir millet. Biz bunu Hatay Antakya’ya gittiğimizde gördük. Her şehirden insanlar geldiler ve orada yardım ettiler. Allah Hepsinden razı olsun.” İfadelerini kullandı.

“ORADAKİ İNSANLARIN GERÇEKTEN İHTİYACI VAR”

Yusuf Sinan bölgeye yardımların devam etmesi gerektiğini belirterek “Biz şunu vurgulamak istiyoruz. Unutulmasın. 1 hafta sonra 1 ay sonra olsun bu yardımların devam etmesini istiyoruz biz. Yardım kuruluşlarına yardımlara devam etsinler. Oradaki insanların gerçekten ihtiyacı var. Şehir yerle bir olmuş ve insanların gidecek yerleri yok. Mümkün mertebe herkesin elinden ne geliyorsa yapması lazım. Vicdanımız yanıyor derler ya artık cebimizin de yanması gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler