Emeklinin bayram ikramiyesi artacak mı? İşte detaylar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in, Türkiye Emekliler Derneği’ne yapacağı ziyarette emeklilerin talepleri gündeme gelecek.

Emeklinin bayram ikramiyesi artacak mı? İşte detaylar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yarın saat 12.00’de Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkezi’ni ziyaret edecek. Emekliler Derneği’nin talebi, emekliye ödenen ve mevcutta bin 100 lira olan bayram ikramiyesinin artması. Ramazan Bayramı öncesi milyonların gündemindeki bu sorunun yarın yanıt bulması bekleniyor.

Dernek Başkanı Kazım Ergün’ün, emeklilerin taleplerini içeren 24 maddelik bir dosyayı Bakan Bilgin’e ileteceği ve emeklilerin taleplerine ilişkin bazı müjdelerin olabileceği ifade edildi.

Emeklinin bayram ikramiyesi artacak mı? İşte detaylar

En büyük beklenti ise Ramazan Bayramı öncesinde emekliye ödenen 1100 TL’lik bayram ikramiyesinin artması. Emekliler Derneği, ikramiyenin en düşük emekli maaşı olan 5500 TL’ye çekilmesini talep ediyor.

Ayrıca Bakan Bilgin’e iletilecek dosyada intibak sorunu, emekli maaşının asgari ücrete çekilmesi, refah payı verilmesi, ek ödeme oranlarının yükseltilmesi, promosyon ve sendika hakkı gibi talepler yer alacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler