Emekli, memur ve EYT'linin gözü TBMM'de

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün memur ve emekli maaş artışlarına ilişkin kanun teklifi görüşülecek.

Emekli, memur ve EYT'linin gözü TBMM'de

Teklife göre; emekli maaşlarının alt sınırı 3 bin 500 TL’den 5 bin 500 TL’ye çıkarılacak. Kamu görevlilerinin aylık ve ücretleri ile malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarında artış oranı ise yüzde 30 olarak düzenleniyor.

Teklifin komisyon görüşmelerinin ardından jet hızıyla bu hafta Genel Kurul gündemine gelmesi ve yasalaştırılması bekleniyor.

EYT’DE GÖZLER TBMM’DE
EYT ile ilgili taslak metnin de, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca Meclis’e gönderilmesi bekleniyor. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Kanal 7’de yaptığı açıklamada, Meclis’te memur ve emekliye verilen zamların görüşüleceğini, daha sonra sözleşmeli personelin kadroya alınması konusunun Meclis’e geleceğinin planlandığını ifade etti.

Turan, EYT düzenlemesine ilişkin “EYT’ye ilişkin çalışmalar devam ediyor. En geç Ocak ayı sonunda Meclis’te olur diye düşünüyorum. Şubat ayının ortalarına kadar yasalaşır diye bekliyoruz. En geç Mart’ta ilk maaşlar alınabilir. Şu anki Meclis takvimine göre bunu söyleyebiliriz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler