Elon Musk dünyanın en zengin insanı unvanını kaybediyor

Tesla, Twitter ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın servetindeki erime, onun "dünyanın en zengin insanı" unvanını elinden alıyor.

Elon Musk dünyanın en zengin insanı unvanını kaybediyor

Milyarder, ilk olarak Forbes listesindeki tahtını kaybetti. Bloomberg listesinde ise en yakın rakibiyle arasındaki fark 5 milyar dolara kadar indi.En son Forbes raporuna göre Elon Musk artık dünyanın en zengin insanı unvanını kaybetti. Milyarderin elektrikli otomobil şirketi Tesla hissesinin değerindeki keskin düşüş ve sosyal medya platformu Twitter'da 44 milyar dolarlık satın alma, servetinde ciddi erimeye yol açtı.

Yayına göre, Eylül 2021'den beri Forbes listesinde birinci sırayı elinde tutan Musk, tahtını lüks marka Louis Vuitton'ın ana şirketi LVMH'nin CEO'su Bernard Arnault'a kaptırdı. Forbes'a göre Musk'ın şu anda net değeri 185,3 milyar dolar, Arnault'nun kişisel serveti ise Forbes'e göre 185,4 milyar dolar.Bloomberg listesine göre ise Musk'ın 171 milyar dolar serveti bulunurken Berbard Arnault'un 166 milyar doları var.Musk, 2021 yılında dünyanın en zengin adamı unvanını hem Forbes hem Bloomberg'e göre Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'tan almıştı.

Musk'ın net serveti, yatırımcıların Twitter'ı satın aldığından beri Tesla hisselerini satmaya başlamasının ardından geçen ay 200 milyar doların altına kadar düşmüştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Magazin