Ekşi Sözlük'e erişim engeliyle ilgili yeni gelişme!

Türkiye'de katılımcı sözlükler arasında en çok ziyaret edilen siteler arasında bulunan Ekşi Sözlük'e 21 Şubat'ta erişim engeli getirilmişti.

Ekşi Sözlük'e erişim engeliyle ilgili yeni gelişme!

Ekşi Sözlük, erişim engelinin kaldırılmasından saatler sonra yeniden kapatıldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 21 Şubat'ta Ekşi Sözlük için getirilen erişim engeli, Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından dün kaldırılmıştı.

Erişim engeli kararının kaldırılmasına yapılan itirazı inceleyen 5. Sulh Ceza Hakimliği, itirazı onaylayarak Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirilmesini kesinleştirdi. Ekşi Sözlük, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından açılan başlıklarla gündem olmuştu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla, Türkiye'de katılımcı sözlükler arasında en çok ziyaret edilen siteler arasında bulunan Ekşi Sözlük'e 21 Şubat'ta erişim engeli getirildi.

2 MART'TA ERİŞİM ENGELİ KALDIRILDI
10 gündür kapalı olan sitenin açılması için Ekşi Sözlük yönetimi mahkemeye başvurmuştu. Ekşi Sözlük yöneticisi Başak Burut, 2 Mart'ta yaptığı açıklamada erişim engeli kararının kaldırıldığını duyurdu. Purut, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ekşi Sözlük erişim engeli kararı an itibariyle mahkeme tarafından kaldırıldı. geçmiş olsun!" ifadelerini kullandı.

YENİDEN KAPATILDI
Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği'nin Ekşi Sözlük'e getirilen erişim engeli kararını kaldırmasına yapılan itirazı inceleyen 5. Sulh Ceza Hakimliği itirazı onaylayarak Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirilmesini kesinleştirdi.

NE OLMUŞTU?
6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Ekşi Sözlük'te açılan başlıklar ve yapılan yorumlar sosyal medyada tartışma yaratmıştı. 21 Şubat 2022 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK), Ekşi Sözlük'e erişimi, 'kamu düzenini koruma' gerekçesiyle engelledi. BTK, erişim engeli kararına herhangi bir paylaşımı gerekçe göstermedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem