Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş İYİ Parti genel Merkezinde!

6’lı masadaki gelişmeler sonrasında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Merkezine geldi. 

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş İYİ Parti genel Merkezinde!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına onay vermeyerek cuma günü 6'lı Masa'dan ayrılması sonrasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Akşener'in Cumhurbaşkanı adayı olarak isimlerini önerdiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, adayın açıklanacağı son toplantısı öncesinde İYİ Parti Genel Merkezi'ne sürpriz bir ziyarette bulundu.

İki başkanın şu dakikalarda Akşener ile görüştüğü ifade edildi.

6'lı Masa'nın cuma günü yapılan 12. toplantısı büyük bir krize sahne oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, toplantıda liderlere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın isimlerini aday olarak önerdiğini ancak 4 liderin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasında karar kıldıklarını gerekçe göstererek masadan ayrıldı.

MİLLET İTTİFAKI BUGÜN ADAYINI AÇIKLAYACAK
Millet İttifakı bugün cumhurbaşkanı adayını açıklayacak. Saat 14.00'te yapılacak toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklanması bekleniyor.

MASAYA DÖNDÜRMEK İÇİN FORMÜL ARAYIŞI DEVAM EDİYOR
İYİ Parti'yi masaya döndürmek için formül arayışları da devam ediyor. Bugün sürpriz bir gelişme yaşanabileceği belirtildi.

TALEBİ OLUMLU KARŞILADI
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun iki Büyükşehir Belediye Başkanının, Akşener'i İYİ Parti Genel Merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaştığı belirtilmişti.

YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NDAN ZİYARET
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Merkezi'ne geldi.

AKŞENER KURMAYLARIYLA GÖRÜŞTÜ
İYİ Parti cephesinde de hareketlilik var. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti yöneticileriyle bir araya geldi. Saat 14.45'te parti sözcüsü Kürşad Zorlu'nun bir açıklama yapması bekleniyor.

İYİ Parti'nin masadan kalkmasının ardından yoluna 5'li olarak devam eden Millet İttafakı, bugün ikinci kez toplanıyor.

Saadet Partisi'nin ev sahipliğindeki toplantının ardından, ittifakın ortak Cumhurbaşkanı adayı açıklanacak. O ismin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olması bekleniyor.

Millet İttifakı'nın İYİ Parti dışında kalan 5 siyasi partisi, Saadet Partisi ev sahipliğinde cumartesi günü toplandı. 4,5 saat süren toplantının ardından yapılan ortak açıklamada, "Hiç kimsenin kalbini kırmadan, güvenini boşa çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz kaybedeni olmayan bir zaferdir" denilerek, cumhurbaşkanı adayının ve geçiş süreci yol haritasının daha önce kararlaştırıldığı gibi 6 Mart Pazartesi günü kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedilmişti.

Perşembe akşamı başlayan adaylık krizinin ardından CHP ve İYİ parti Genel Merkezlerinde üst üste toplantılar düzenlenmişti.

6'lı masanın toplantısında, Kılıçdaroğlu'na karşı cumhurbaşkanı adayı olarak İmamoğlu ve Yavaş isimlerini önerdiğini açıklayan Akşener, "Görüş ve önerilerimiz kesin bir biçimde reddedildi, bu aşamada 6'lı masa bir ortak akıl platformu olmaktan çıktı." diyerek İmamoğlu ve Yavaş'a "Millet sizi göreve çağırıyor." diye seslenmişti.

Bu çağrının ardından da Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Twitter hesaplarından art arda yaptıkları paylaşımla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini bildirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset