Türk işadamlarına çağrı

İsrail Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben Eliezer, Türkiye'de kendisini evinde gibi hissettiğini belirterek, Türk işadamlarına İsrail'e gelmeleri çağrısında bulundu. Eliezer, "Türkiye'de siyasetçiler ne derse desin, iş yapabilmek ve daha da ço

Türk işadamlarına çağrı

İsrail Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben Eliezer, Türkiye'de kendisini evinde gibi hissettiğini belirterek, Türk işadamlarına İsrail'e gelmeleri çağrısında bulundu. Eliezer, "Türkiye'de siyasetçiler ne derse desin, iş yapabilmek ve daha da çok para kazanabilmek için sizi de İsrail'e bekliyoruz" dedi.

İsrailli Bakan Eliezer, Dış Ticaret Müsteşarlığı Uğur Ercan Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Türkiye-İsrail Karma Ekonomik Komisyon (KEK) 4.Dönem Toplantısı'nda konuştu.

Eliezer, daha önce başladığı çalışmaları neticeye ulaştırmak için Türkiye'yi 10.kez ziyaret ettiğini söyledi. Dün, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile, bugün de Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile görüştüğünü belirten Eliezer, "Yaptığımız görüşmeler şüpheye yer bırakmayacak şekilde İsrail ve Türkiye arasında ekonomik ilişkilerde olduğu kadar siyasi ilişkilerde de önemli bir geleceğin var olduğu göstermektedir" dedi.

'İKİ ÜLKE DOĞAL TİCARET ORTAK'
"Her iki arasında güçlü ilişkiler mevcuttur. Ortak demokratik değerleri paylaşmaktayız" diyen Eliezer, "Bunlar siyasi, stratejik, ekonomik, araştırma-geliştirme, turizm ve savunma ile kültür alanında ve farklı alanlarda devam etmektedir" diye konuştu.

İsrail ile Türkiye arasında ekonomik alanda 'doğal bir ticaret ortaklığı' olduğunun görüldüğünü vurgulayan Eliezer, "Bunu hem aynı coğrafyayı paylaşmalarından, hem tarihten gelen derin bağlardan, hem de halklar arasındaki yakın duygulardan kaynaklanmaktadır" ifadesini kullandı.
Beraberimde önemli ticaret şirketlerinin yöneticileri bulunduğuna işaret eden Eliezer, bunun iki ülke ilişkilerinin ne kadar güçlü olduğunu ve gelecekte de ne kadar güçlü bir şekilde devam edeceğinin en önemli göstergelerinden birisi olduğunu kaydetti.

Eliezer, iki ülke ticaret hacmine bakıldığında, İsrail'li yatırımcıların Türkiye'deki yatırımlarının 500 milyon dolara ulaştığını, Türkiye'nin de gıda ve altyapı alanında İsrail'de yatırımları olduğunu söyledi.

'TÜRKİYE'NİN İSRAİL İLE ÖZEL BİR BAĞI VARDIR'
"Türkiye'nin İsrail ile özel bir bağı vardır ve stratejik ortaklığı bulunmaktadır" diyen Eliezer, şöyle devam etti:
"Bu çerçevede dostluğumuzu da en doğru, en iyi yolda tutacağınızdan hiçbir şüphem yoktur. Bunu da böyle yapmamız gerektiğini düşünüyorum.
Ortak yatırımlarımızı yüksek teknoloji alanında gerçekleştirebileceğimiz gibi klasik yatırım alanlarında da gerçekleştirebiliriz. Ve yüksek teknoloji gerektiren alanlarda, araştırma-geliştirme gereken alanlarda ortak çalışmalar ve yatırımlar gerçekleştirilebilir. Vizyonum odur ki, komşu ülkeler olarak ekonomi ilişkilerimize, özellikle ticaret, hizmetler ve altyapı alanında özel bir önem vererek geliştirmemiz önem taşımaktadır.
Altyapı ve inşaat alanına baktığımızda, Türk şirketlerinin İsrail'de aktif olarak bulunduklarını görüyoruz. Bu çerçevede de İsrail'deki ilk özel enerji santralinin İsrail-Türk ortaklığıyla yapımının hiç de şaşırtıcı olmadığını söyleyebiliriz."

 Eliezer, ekonomik ilişkilerde ilerleme kaydedebilmek için kendisinin ve personelinin elinden gelen gayreti göstereceğini belirterek, "Bunu hem genel anlamda, hem de ekonomi alanında yaptığımızı ve yapacağımızı söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

'SİYASETÇİLER NE DERSE DESİN, SİZ İSRAİL'E GELİN'
Kendisine ve heyetine gösterilen sıcak evsahipliğinden dolayı Bakan Gönül'e 'kalpten en sıcak teşekkürlerimi sunmak' istediğini dile getiren Eliezer, şunları kaydetti:

"Geldiğimizden bu yana, genel anlamda da her an kendimizi evimizde hissettik, ben kendimi evimde gibi hissediyorum. Çok sıcak bir şekilde karşılandık. Herkes tarafından aynı sıcak duygularla ağırladık. Türk tarafına da seslenmek istiyorum. Tıpkı bizim kendimizi evimizde hissettiğimiz gibi sizde lütfen İsrail'e geliniz ve kendinizi İsrail'de rahat hissediniz. İş yapmak için geliniz. İsrail'de dostlarınız var. Siyasetçiler ne derse desin, iş yapabilmek ve daha da çok para kazanabilmek için sizi de İsrail'e bekliyoruz."

Eliezer'in konuşmasının ardından söz alan Bakan Gönül, "Biz İsrail'le Türkiye arasında bugüne kadar geliştirilen iş ortaklığının çok gelecek vaad ettiğini düşünüyoruz. Ve işadamlarımızın bu geleceği, bugün gerçekleştirmelerini diliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi