TTSO Mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı

TTSO'da Mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda Sudi vatandaşlarla ilgili konular ve turizm denetimleri görüşüldü.

TTSO Mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, odanın son bir aylık faaliyetlerinin yer aldığı film izlendi. Meclis Başkanı Eren, tüm meclis üyeleri, Trabzon iş dünyası ve vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutladı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Mayıs ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmaya, Ramazan Bayramı ve Kadir Gecesi'ni kutlayarak başladı. Hacısalihoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Türkiye'nin En İtibarlı İş dünyası Sivil Toplum Kuruluşu Lideri seçildiğini de hatırlatarak, "Layıkıyla yapılan bir seçimdir. Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'nu bir kez daha oda adına kutlamak istiyorum. Üyemiz Özgün Gıda, İSO 500 listesindeki yerini cirosunu artırarak korudu. Bu firmamızı da tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

"SUUDİ VATANDAŞLARININ ŞEHRİMİZE GELMEYE DEVAM ETMELERİNİ ARZU EDİYORUZ"

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Ramazan ayının ardından turizm sezonunun açılacağını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"TBMM'de de geçtiğimiz günlerde gündeme geldiği için buradan söylemek istiyorum. Bundan yaklaşık 2 ay önce Suudi Arabistan'da Riyad Ticaret Odası Başkanı tarafından, Türkiye'nin güvenilir olmadığı ve ticari yönden bazı sıkıntılar olduğu düşüncesi ortaya atıldı. Suudi Arabistan vatandaşlarının ülkemize, şehrimize gelmemesi şeklinde uyarıldığının haberini aldık. Bizler de bir toplantı yaparak neler yapmamız gerektiğiyle ilgili kararlar aldık ve bu konuda gerekli yazışmaları yaparak konunun üzerine gidiyoruz. Riyad Ticaret Odası başkanının belirttiği konuların asılsız olduğunu vurgulamak istiyoruz. Bugüne kadar odamıza sadece bir tane şikâyet geldi o da her ticari ilişkide olabilecek maddi bir anlaşmazlıkla ilgiliydi. Şunu özellikle belirtmek istiyoruz; Suudi Arabistan bizim dost ve kardeş olarak gördüğümüz bir ülkedir. Vatandaşlarıyla ilişkilerimizin çok yakın ve dostane olduğunu söylemek istiyorum. Bu dostluğa bağlı olarak Suudi vatandaşları şehrimizde gerek ticaret gerek yatırım yapmakta, gerekse konut alarak yerleşmektedirler. Suudi vatandaşlarıyla yapmış olduğumuz anketlerde şehrimize tekrar gelme noktasında yüzde 75 oranında istekleri olduğu ortaya çıkıyor. Bu da şehrimizden memnun kaldıklarını ortaya koyuyor. Buna benzer diğer konuları da dikkate aldığımız zaman Suudi vatandaşlarının şehrimizde sorunlarının olmadığını görüyoruz. Bu bakımdan özellikle Suudi vatandaşlarının şehrimize gelmeye devam etmelerini arzu ediyoruz."

TURİZM SEZONUNDA DENETİMLER DEVAM EDECEK

Turizm sezonuna başlarken özellikle denetimlerin yapılmasıyla ilgili çalışmalar olduğunu belirten Başkan Hacısalihoğlu, "Başta Valiliğimiz olmak üzere, Büyükşehir Belediyemiz, ilgili belediyeler, esnaf odaları ve ticaret ve sanayi odası denetimlere başlamış durumdadır. Bayramdan sonra da denetimler hızlı şekilde devam edecektir" dedi.

Hacısalihoğlu, sadece Suudi Arabistan değil, Katar, Kuveyt, Umman ve Bahreyn gibi ülkelerden de şehrimize direkt uçak seferlerinin başladığını, ayrıca iç turizmde de hareketli bir sezon yaşanacağını vurguladı. Hacısalihoğlu, turizmden gelen sıcak paranın şehrin ekonomisi adına önemli olduğunu da ifade ederek, yerli ve yabancı misafirlere karşı özenli ve dikkatli davranılması gerektiğinin de altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler