Pos cihazıyla para satışına müdahale!

Maliye ve İçişleri Bakanlıkları ile, BDDK ve Hazine Müsteşarlığı bu konu  ile ilgili özel bir çalışma başlattı. Amaç, pos cihazıyla para satışını ortadan kaldırmak. Pek çok kişi, pos cihazıyla para satışını bankalara tercih ediyor. Bunun sebebi ise, tefec

Pos cihazıyla para satışına müdahale!
Maliye ve İçişleri Bakanlıkları ile, BDDK ve Hazine Müsteşarlığı bu konu  ile ilgili özel bir çalışma başlattı. Amaç, pos cihazıyla para satışını ortadan kaldırmak.
 
Pek çok kişi, pos cihazıyla para satışını bankalara tercih ediyor. Bunun sebebi ise, tefecilerin bankalardan daha ucuza kredi sağlıyor olması.
 
İçişleri Bakanı Muammer Güler'e göre, tefecilerin tercih edilmesinde başka nedenler de var. Liste başında vatandaşların gelirleri üzerinde para harcaması geliyor. Tüketim alışkanlıklarının değişmesi, pos cihazı alımının kolay olması ve bu yöntemle tefeciliğin suç olarak algılanmaması da nedenler arasında.
 
YAPTIRIMLAR AĞIR
 
İçişleri Bakanı Güler  2002 - 2013 yılları arasında hakkında tefecilik dosyası düzenlenen 9 bin 14 olaydan, 7 bin 718'inin pos cihazı kullanılarak gerçekleştirildiğini açıkladı.
 
Yaptırımlar ise ağır. Kanunda "kazanç elde etmek amacıyla başkasına ödünç para vermenin cezası 2 yıldan 5 yıla kadar hapis.
 
Buna göre, pos cihazıyla tefecilik yapanlara 100 bin lira ile 500 bin lira arasında ceza uygulanabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi