Online alışveriş kararına destek geldi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından alınan karar doğrultusunda, bankalar artık müşterilerine kredi kartı gönderirken online alışveriş özelliğini kapalı hale getirmeye hazırlanıyor.

Online alışveriş kararına destek geldi

Uzmanlar önlemlerin yerinde olduğunu, Türkiye’de acilen teknoloji eğitimi seferberliği gerçekleştirilmesinin zorunluluk oluşturduğunu ifade etti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), çok önemli bir karara imza attı. BDDK, bankaların artık müşterilerine kredi kartı gönderirken online alışveriş özelliğini kapalı hale getirmesine karar verirken, müşteri kartını aldıktan sonra banka müşteri hizmetleri ile görüşüp internet kullanımı için onay verecek. Mevcut kartlar için de müşteri, bankaya 17 Ağustos’a kadar online işlemler konusundaki kararını bildirecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Yetkiner ise alınan kararı değerlendirdi. Önlemlerin yerinde olduğunu ifade eden Yetkiner, Türkiye’de acilen teknoloji eğitimi seferberliğine dikkat çekti.

Alışverişte yüzde 60 giyim var

Yetkiner, TÜİK verilerine göre alışverişin yüzde 60’ını giyim ve spor malzemesi, yüzde 29,7’sini seyahat bileti, araç kiralama, yüzde 25,8’ini ev eşyası, yüzde 21’ini cep telefonu gibi elektronik araçlar, yüzde 19,8’ini de gıda maddelerinin oluşturduğunu ifade etti. Türkiye’de yaklaşık 176 milyon banka kartı ile kredi kartı bulunduğunu belirten Prof. Dr. Yetkiner, “Teknoloji her geçen gün yaşamımızı daha çok kontrol altına alıyor. Önce bilgisayar, sonra internet, şimdi de akıllı telefonlar her an yanımızda bulundurduğumuz teknolojiler haline geldi. Teknolojilerin etkin kullanımı meselesi bir yana, bireysel ve kamu alanında ciddi güvenlik problemleri ortaya çıkıyor. Bunun sonucu olarak özel hayatın ihlalinden ticari sırların korunmasına kadar bir dizi sorun katlanarak büyüyor. BDDK’nın aldığı önlemler çok yerinde ancak teknoloji eğitimi eksik kaldığı ya da verilmediği sürece alınan her önlem bir sonraki teknolojik yenilikle birlikte geçersiz kalacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi