Milyonlarca emekliye zam müjdesi!

SGK'dan yapılan açıklamada, emekli gelir ve aylıklarının, her yılın Ocak ve Temmuz ödeme tarihlerinde artırıldığı anımsatıldı. Açıklamada, artış oranlarının da, bir önceki altı aylık döneme göre Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan en son

Milyonlarca emekliye zam müjdesi!
SGK'dan yapılan açıklamada, emekli gelir ve aylıklarının, her yılın Ocak ve Temmuz ödeme tarihlerinde artırıldığı anımsatıldı.
 
Açıklamada, artış oranlarının da, bir önceki altı aylık döneme göre Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan en son temel yıllı tüketici fiyatları genel indeksindeki değişim oranı kadar artırılarak belirlendiğine işaret edildi ve Temmuz artışına ilişkin şu bilgiler verildi:
 
"TÜİK tarafından 2014 yılı Ocak-Haziran dönemine ilişkin TÜFE artış oranı yüzde 5.7 olarak açıklandığından, gelir ve aylıklar 2014/Temmuz-Aralık ödeme döneminde yüzde 5.7 artırılarak ödenecektir. Ocak ayında yapılan yüzde 3.27 oranındaki artışla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelir ve aylıklarına 2014 yılında yapılan artış oranı yüzde 9.16 olarak gerçekleşmiştir."
 
YÜZDE 9.16 ZAM SON BİR YILLIK DÖNEMİ KAPSIYOR
 
SGK açıklamasında 2014 yılında yapıldığı belirtilen yüzde 9.16 düzeyindeki zam oranı, 1 Temmuz 2013 ile 30 Haziran 2014 dönemini kapsıyor. TÜİK'in 3 Temmuz günü açıkladığı endeks verileri de, 30 Haziran itibarıyla son bir yıllık tüketici enflasyonunun yüzde 9.16 düzeyinde olduğunu gösteriyor.
 
Buna karşılık, emeklilerin 2014 Ocak ayından Haziran sonuna kadar aldıkları aylıklarda, bu dönemin enflasyon farkı yansıtılmadığı için, bu dönem için alınan aylık zamlarının oranı, reel olarak yüzde 9.16 düzeyinin altında kalıyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler