Elektrik Tüketimi Çok Arttı

Elektrikte, günlük 600 milyon kilovatsaatle tüm zamanların tüketim rekorunun kırıldı.

Elektrik Tüketimi Çok Arttı

Elektrikte, günlük 600 milyon kilovatsaatle tüm zamanların tüketim rekorunun kırıldığı salı ve çarşamba günleri devlet, fırlayan tüketimi karşılamak için elektriği pahalı alıp ucuza satmak zorunda kaldı.

Klima yükü nedeniyle günlük tüketim, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 20 oranında artarak salı günü 597 milyon kilovatsaat, çarşamba günü de 600 milyon kilovatsaate kadar ulaştı. Devlet, arz-talep dengesini sağlamak için 'gezdire gezdire' olarak adlandırılan yöntemle iller arasında elektrik kesintileri yaptı.

Elektrik borsası olarak nitelendirilen 'Dengeleme Uzlaştırma Sistemi'nde (DUY) salı günü elektriğin kilovatsaati, öğlen saatlerinde 24 YKr'ye (19 sent) kadar çıktı. Elektrik fiyatlarının saatlik bazda değiştiği sistemde, talebin sürekli yüksek seyretmesi nedeniyle gün boyunca pahalı elektrik alımı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi