Çoruh elektrik AŞ ihalesi yapıldı

Giresun, Gümüşhane, Rize, Trabzon ve Artvin illerini kapsayan Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ'nin ihalesini 227 milyon Dolar bedelle Çoruh Elektrik Aksa Elektrik Perakende Satış AŞ kazandı. Çoruh Elektrik Dağıtım'ın kayıp kaçak oranı yüzde 10,7; abone sayısı 98

Çoruh elektrik AŞ ihalesi yapıldı
Giresun, Gümüşhane, Rize, Trabzon ve Artvin illerini kapsayan Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ'nin ihalesini 227 milyon Dolar bedelle Çoruh Elektrik Aksa Elektrik Perakende Satış AŞ kazandı. Çoruh Elektrik Dağıtım'ın kayıp kaçak oranı yüzde 10,7; abone sayısı 989 bin kişi. Tüketim miktarı da 2,2 milyar kilovatsaat.

Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ'nin yüzde 100 kamu hissesinin özelleştirilmesinde nihai pazarlık yapıldı. Swiss Otel'de bir turu elemesiz, 5 tur elemeli ihalede elemesiz turdaki en yüksek 120 milyon Dolar oldu. Elemeli ilk turda en düşük teklifi veren Akenerji Elektrik Üretim AŞ-CEZ as-Akkök Sanayi Yatırım ve Geliştirme AŞ Ortak Girişim Grubu elendi. Açık arttırma başlangıç tutarı 181 milyon Dolar oldu. Açık arttırma aralığı ise 250 bin Dolar olarak İhale Komisyonu'nca açıklandı.

AÇIK ARTTIRMADA 4 ŞİRKET YARIŞTI

Aksa Elektrik Perakende Satış AŞ, Cengiz Elektrik Toptan Satış AŞ, Aydem Elektrik AŞ ve Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ arasında açık arttırma yarışı yapıldı. Açık arttırmanın 18. turunda Aydem Elektrik 210 milyon dolarda çekildiğini açıkladı. Cengiz Elektrik de ihaleden çekilince iki firma kaldı. Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ Çalık Enerji çekilince 227 milyon Dolar veren Aksa Elektrik Perakende Satış AŞ'nin oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler