BDDK taslağı hazırladı! Kredi kartı taksitlerinde yeni düzenleme

Kredi kartlarındaki taksit sayısı ile ilgili yeni düzenleme.

BDDK taslağı hazırladı! Kredi kartı taksitlerinde yeni düzenleme

BDDK’nın kredi kartlarında yönetmelik değişiklik taslağı ile kredi kartlarıyla yapılacak havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içi harcamalarında 6 ay taksit sınırı 9 aya çıkarılacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartlarında hava yolu ve konaklama harcamalarında taksit sayısı üst sınırının 6'dan 9'a çıkarıldığını açıkladı.

Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26. maddesinin yedinci fıkrasının ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirildi:

“Elektronik eşya alımlarında üç ay, bilgisayar alımlarında, kulüp ve derneklere yapılan ödemelerde, taşımacılık ile ilgili harcamalarda, havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda altı ay, havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalarda ve sağlık ürünü alımlarında, vergi ödemelerinde dokuz ay olarak uygulanır”

Bu kapsamda, Yönetmelik değişikliği ile kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda altı ay taksit uygulamasına devam edilmesi, havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda ise altı ay olan taksit sınırının dokuz aya çıkarılması öngörülmekte.

CEP TELEFONU KREDİLERİNE DÜZENLEME

Tüketi kredileri taksit sayısında da düzenleme yapıldı. Fiyatı 3,500 TL'nin altında olan cep telefonu kredilerinde vade 6 aydan 12 aya çıkarıldı. 12 ay vade 31 Ocak 2019'a kadar geçerli olacak.

3 bin 500 TL'nin üzerindeki telefonlarda ise kredi vadesi 6 ay olarak uygulanacak.

BİLGİSAYAR-TALBET ALIMINDA VADE DEĞİŞMEDİ

Tablet ve bilgisayar alımı kredilerinde vade 6 ay olarak korunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi