YGS'de şifre iddiaları

Konyalı bir öğrencinin YGS'deki şifre iddiaları üzerine sınavın iptali istemiyle açtığı davayla ilgili avukat Ahmet Gürol Şağban, Ankara 7. İdare Mahkemesi'nin ara karar vererek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan davayla ilgili evrakı ve bilirkişi rapor

YGS'de şifre iddiaları

Konyalı bir öğrencinin YGS'deki şifre iddiaları üzerine sınavın iptali istemiyle açtığı davayla ilgili avukat Ahmet Gürol Şağban, Ankara 7. İdare Mahkemesi'nin ara karar vererek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan davayla ilgili evrakı ve bilirkişi raporunu talep ettiğini söyledi.

ÖSYM'nin mahkemeye sunduğu savunma sonrasında savunmaya cevap vermek için Bölge İdare Mahkemesi'ne gelen Şağban, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Mahkeme heyetinin bir ara karar verdiğini bildiren Şağban, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmaya ilgili evrak ve varsa bilirkişi raporunu talep ettiğini ifade etti. Şağban, "Çünkü ÖSYM savunmasında buna yer verdi ama henüz bu soruşturma dosyasıyla ilgili bir belge ve bilgi sunamamıştı. Dolayısıyla süreç şimdi nasıl işleyecektir. Memur eliyle tebligat yapıldığı için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu soruşturma evrakını gönderdiği anda yürütmeyi durdurma talebimizle ilgili bir karar çıkacaktır" diye konuştu.

Tebligatın memur eliyle yapılmasını ise sürecin hızlı işlemesi açısından önem taşıdığına dikkat çeken Şağban, "Mahkemenin bu konuda çok titiz davrandığını görüyoruz. Yani davanın neticesinin bir an önce çıkması için gerekli hassasiyeti gösterdiğini anlıyoruz" şeklinde konuştu.

"SÜRECİN UZAMASINA SEBEP ÖSYM"

"Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmayla bizim davamız farklı" diyen Şağban, "Biz sadece şifre iddialarına dayanmadık. Burada Fen Bilimleri sınavının tekrarlanmasını istedik. Sabahleyin de arz ettik, burada mutlaka aynı adaylara aynı sorular sorulmalı. Bu çiğnendi. Sorularda eşitsizlik vardı. Zor soruların başta, kolay soruların sonda olduğu kitapçıklar vardı" dedi.

ÖSYM'nin savunmasında şifreleme iddialarının yalanlandığına değinen Şağban, cevaplarında ise ÖSYM Başkanı'nın adaylara gönderdiği mektupta şifreyi doğruladığını belirttiklerini söyledi. Sürecin uzamasından memnun olmadıklarını belirten Şağban, "Biz de aslında hoşnut değiliz sürenin uzamasından. Mahkeme de memnun değil ki, tebligatı memur eliyle elden yapmış" dedi.

Savunma için ÖSYM'nin son günü beklemesine tepki gösteren Şağban, "Sürecin uzamasına sebep olan kim? ÖSYM. Mahkeme burada çok titiz davranıyor, her olayı inceliyor hoşnutsuz değil aksine memnunum. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayı ne kadar kısa sürede gönderirse o kadar kısa sürede dava sonuçlanacaktır" diye konuştu.

Talepleri arasında 1 milyon 700 bin soru kitapçığının incelenmesinin de olduğunu belirten Şağban, "Çünkü şifreleme iddiasının başka türlü ortaya çıkması bu yönüyle mümkün değil" dedi.

METEKSAN'daki baskına da değinen Şağban, Ankara 7. İdare Mahkemesi'nin savunma istediği günün ertesinde METEKSAN'a baskın yapılmasının dikkat çekici olduğunu ifade etti. 3 gün içinde incelemenin tamamlandığını belirten Şağban şöyle konuştu:

"Arkadaşlar, 1 milyon 700 bin kitapçıktan ve cevap anahtarından bahsediyoruz. Size bir YGS sorusu sorayım, 20 kişilik bir bilirkişi heyeti olsa ve 1 dakika harcasa her kitapçığa kaç günde inceleme tamamlanır? 59 günde arkadaşlar. 3 günde tamamlanması mümkün değil ama burada doğru cevap 3 gibi çıkıyor. O yüzden ben Cumhuriyet Savcılığının soruşturmasının çok etkili bir soruşturma olduğu kanaatinde değilim şu aşamada.''

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler