En güçlü kadro ve benzersiz eğitim modelleri! Benim Hocam Dershanesi

Benim Hocam Dershanesi Trabzon'da hizmet vermeye devam ediyor.

En güçlü kadro ve benzersiz eğitim modelleri! Benim Hocam Dershanesi

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un en güçlü eğitim kadrosuna sahip olan ve benzersiz eğitim modelleriyle hizmet vermeye devam eden ‘Benim Hocam Dershanesi”, KPSS-ALES-DGS-TYT-AYT-SMMM-AÖF-EKPSS alanlarında eğitime devam ediyor.

Dershane ile ilgili Haber61’e konuşan Maliye Öğretmeni Nebahat Alimisoğlu, “Çok uzun yıllardır beraber olan bir kadroyla beraberiz. 2017 yılında burada, bu ismiyle var olan ama geçmişi çok uzun zamanlara, 10 küsur yıllara dayanan bir kadro ve dershane. Biz burada bu birliktelikten çok fazla haz alan bir ekip olarak, çıkardığımız işe de, öğrenciye gösterdiğimiz özene de aile sıcaklığında yaklaşabilme şansı elde ettik” dedi.

Haber61’in sorularını yanıtlayan öğretmen kadrosu şunları söyledi;

Eğitim sistemi bundan sonra ne şekilde ilerleyecek, bu noktada nasıl bilgiler aktarabilirsiniz?

Maliye Öğretmeni Nebahat Alimisoğlu: Bu süreç hepimiz için ciddi tecrübeler edinmemiz, ediniyor olduğumuz bir süreç. Türkiye eğitim sistemi açısından, çok genç, dinamik bir toplum ve eğitimin her odağına aç bir toplum, her zaman bu böyleydi. Ama biz hep teknoloji bizi yakalayacak, bir gün bu hıza ayak uydurmamız gerekir dediğimiz bir süreçteydik. Pandemi biraz daha bunu bize erken öğretmeye başladı. O yüzden ben, sürecin evrilme aşamasının tamamen, dijital ortama doğru yöneleceğini ve belli bir süre sonra aslında bunun verimli alanlarda, eğitimi çok önemli desteklerle yönlendireceğini düşünüyorum. Sadece uygulama alanlarında belki biz öğrencileri buluşturacağız. Ama pandeminin uzun sürecek olması ve bizim artık bu sisteme, çok ayak uyduran toplumlar haline geleceğimizi öngörmekteyim. Velilerin bizim gibi ortamlara, öğrenciyi biraz daha rahatlıkla getirebileceğini, gönüllerinin rahat olması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Çünkü verimli bir süreçle geçiremeyecekleri bir eğitim bekliyor onları ne yazık ki. Hal böyle olunca, şuan dershaneler için de tedirgin olan velilerimizin, içlerini biraz daha rahat etmeleri için burada, bütün dershanelerin bu titizliği gösterdiğini düşünüyorum.

Eğitim nereye evriliyor? Elektronik ortam ne kadar çağımıza ayak uydurup bizi kendi içine çekiyor?

İktisat Öğretmeni Semiray Ertuğrul: Teknoloji her zaman zaten hayatımızdaydı, sadece yön değiştirdi eğitimin de içine girdi. Her zaman aslında aynı cümleyi kuruyoruz. Öğrenciye dokunabilmek, onunla sınıf ortamda göz göze gelebilmek çok önemli. Ama teknolojiye baktığınız zaman, bunları sağlıyor gibi. Bizler pandemi sürecinde bunu denedik, gayet başarılı olduk. Bu kadar deneyimsizken ve böyle bir ortam bir anda hayatımıza girmişken bu kadar iyisi yapılabildiyse, ilerde bizler öğrendikçe ve daha da ilerledikçe bir sorun yaratacağını düşünmüyorum ve faydalarının da olacağını düşünüyorum.

KPSS sistemi ile alakalı neler söylersiniz?

Maliye Öğretmeni Nebahat Alimisoğlu: Çok komplike bir sistem, sadece bir sınavdan ibaret değil. Öğrencilerin hayatları, ailelerin hayatları ve gelecekte kuracakları ailelerin hayatlar demek. Onları biz burada bir sınava hazırlarken sadece bir sınava, bir kadroya hazırlamıyoruz. Eğitim süreci onları çok sosyal, genel kültürle donatan bir sistem değil. O yüzden öğrenciler bu konuda aileden özel bir destek almadıkları sürece, sadece ana derslerine odaklanıyorlar. Ve gün geldiğinde KPSS’de o güncel sorularla karşılaştıklarında, şaşırıyorlar. Biz o yüzden burada verdiğimiz eğitim sürecinde, ilk yaptığımız rehberlikte bile aynı şeyi söylüyoruz bol bol kitap okuyun. Bizim gençlerimizin, çok kitap okumaya, araştırma yapmaya ihtiyacı var. Ama geçim kaygısı o kadar ciddi ki ve ben bu kadrolarda yer almalıyım diyerek heba ettikleri süreler o kadar fazla ki, biz onlarla beraber bu sürecin ağırlığını, her sene yaşıyoruz. 

Benim Hocam Dershanesini tercih etmek isteyecek öğrenciler sizi neden tercih etsin? Sizi diğerlerinden ayıran özellikler nelerdir?

Türkçe Öğretmeni Esra Çakır: Türkçede öğrencilerin sıkıntı yaşadığı nokta zaman dilimi. Bizler etkili okuma kursu vererek, onların dakikada okuduğu kelime sayısını arttırıyoruz. Bu şekilde en az dakikada 150-200 kelime arttırabiliyorlar. Ve süre yönetimini yapabildikleri için, diğer dersleri görüp okuyabiliyorlar.

Matematik Öğretmeni Mustafa Yılmaz: Burada biz öğrencileri kendi seviyelerinin bir üstüne taşımak için, altyapılarını daha iyi oluşturmaları için ek dersler, takviye dersleri uyguluyoruz.

İktisat öğretmeni Semiray Ertuğrul: Benim branşım öğrencilerin pek sevdiği bir branş değil. Öncelikle ben ilk etapta, öğrencilerin ön yargılarını kaldırmakla geçiyor. Sonrasında tamamen algılarına oturacak şekilde, en basit haliyle, en anlayabilecekleri haliyle anlatıyorum. 

Felsefe grubu ve Rehber Öğretmeni Handan Yılmaz: Öğrenciyi ne tamamen serbest bırakıyoruz, ne de çok sıkıyoruz. Aslında herkes öğretmenlik okuyabilir ancak, sevdirerek anlatmak çok farklıdır. Burada da bütün hocalarıma kefilim bu anlamda. Anlatırken yaşamak ve gerçekten onu hazmedebilmek çok önemlidir. Ben bunların hepsinin burada mevcut olduğunu düşünüyorum.

Dönem sonu kamp programı içeriği nedir?

Maliye Öğretmeni​​​​​​​ Nebahat Alimisoğlu: Biz bütün bir 9 ay sunduğumuz performansın üst düzeyini, bu kamplarda öğrenciye yaşatırız. Onlarında bu konudaki beklentisi bu manada yüksek. Uzun bir hazırlık süreci yaşanmıştır ama ilk ay gördüğü ders, ara kamplarla tekrar edilir. Sınava gitmeden önce öğrenci hep der ya bütün bildiklerimi unuttum. Hayır unutmadınız bizim öğrettiklerimiz bunlardı. Çok konsantre bir şekilde, nokta atışı, hocalarımızın tecrübeleri ile öğrencilere tekrar edilir ders. Ve sınava motivasyon konuşmasıyla uğurlanır öğrenci.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim