Avrasya Üniversitesi’nin yüz yüze sınav kararı tartışma konusu oldu

Avrasya Üniversitesi yüz yüze sınav kararını duyurdu, sosyal medyada tartışma başladı.

Avrasya Üniversitesi’nin yüz yüze sınav kararı tartışma konusu oldu

Avrasya Üniversitesi yüz yüze sınav yapılacağını duyurdu. Bu karar sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Trabzon’da bulunan üniversite açıkladığı kararda “Daha önce 25 Ocak tarihinden başlayarak yapılması planlanan önlisans ve lisans bölüm/ programlarının dönem sonu, bütünleme ve mezuniyet tek ders sınavlarının 15 Şubat 2021 tarihinden başlayarak yüzyüze yapılması planlanmaktadır.” İfadelerini kullandı.

Bu açıklamanın ardından sosyal medyada büyük bir hareketlilik yaşanırken binlerce mesaj yağdırılarak pandemi döneminde öğrencilerin ve eğitimcilerin bir arada olmasının tehlikeli olacağına vurgu yapıldı. Öğrencilerin pandemi devam ederken Trabzon’a gelmesinin riskli olacağına dikkat çekildi.

ÖNCEDEN BİLDİRİLDİ
Konuyla ilgili öğrencilerin tepkilerine yanıt veren Avrasya Üniversitesi ise “ Dönem sonu sınavlarının yüz yüze yapılacağı dönem başında yayınlanan 24.09.2020 tarihli senato kararında çok önceden zaten bildirilmiştir.” İfadelerini kullandı.

Öte yandan kararın iptal edilmesini isteyen öğrenciler Change.org'da imza kampanyası düzenledi. Kampanyaya 1300'ün üzerinde katılım gerçekleşti.

Avrasya Üniversitesi’nin aldığı karar şu şekilde;
Avrasya Üniversitesi’nin aldığı karar şu şekilde;

Bu karara gelen tepkilerden bazıları ise şöyle

Avrasya Üniversitesi

Avrasya Üniversitesi

Avrasya Üniversitesi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim