Dünyanın en büyük dalgalı elektrik santrali Ordu'da kurulacak

Türkiye'nin ilk dalga enerji santrali Ordu'da inşa edilecek.

Dünyanın en büyük dalgalı elektrik santrali Ordu'da kurulacak

Dev projeyi, İsrailli Eco Wave Power şirketi yapacak. Dünyanın en büyük dalgalı elektrik santrali olacak olan projenin Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkileri, ileri seviyeye taşıması bekleniyor.Ordu Enerji ve Eco Wave Power, dünyanın en büyük dalga enerji santralini Türkiye'de inşa etmek üzere anlaşma yaptı. 

Dünyadaki yeşil enerji dönüşümü ülkemizde de hızla sürerken, yeni bir projenin daha duyurusu yapıldı. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce hayata geçirilen rüzgar ve güneş enerji üretim tesislerinin yanı sıra dalgadan da enerji üretimi gerçekleşecek.

 İSRAİLLİ ŞİRKET ÜSTLENDİ  
İsrailli şirket ile yapılan anlaşma kapsamında 77 MW olarak tespit edilen dalga enerjisi Ordu'nun ihtiyacı için kullanılacak. Aynı zamanda santral dünyanın en büyük dalgalı elektrik santrali olacak.   

'BİRKAÇ ETAP HALİNDE İNŞA EDİLECEK' 
İsrail merkezli Eco Wave Power şirketi ile Ordu Enerji arasında imzalanan anlaşma doğrultusunda, riskleri azaltmak üzere santralin birkaç etap şeklinde inşa edileceği belirtiliyor. 

'77 MW GÜCE SAHİP'
Santralin, 77 megavat gücünde ve yatırım bedelinin 150 milyon dolar olması planlanıyor. Öncelikle kurulacak 4 megavatlık tesis sonrası nominal güce doğru yükseltme yapılacak. Enerji alanında atılacak bu adımla, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin yeni bir seviyeye taşınması bekleniyor.

İKİ ÜLKEDEN ÖNEMLİ ORTAKLIK 
Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği Üçüncü Kâtibi Ayşe Mehlika Yıldız Esen, “Bu, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmesini umut ettiğimiz önemli bir ortaklık. Eco Wave Power ve onun teknolojisini Türkiye’de ağırlamaktan mutluyuz" dedi.

ERDOĞAN-NETENYAHU GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞMİŞTİ 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'de hükümeti kurmakla görevlendirilen Likud Partisi Genel Başkanı Binyamin Netanyahu ile geçtiğimiz ay telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Erdoğan, her iki ülkenin yeni bir döneme girdiğini anımsatarak, ilişkilerin karşılıklı çıkar temelinde devam ettirmenin önemine dikkati çekmişti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler