Dünya şokta! Yolcu uçağı kayboldu

Endonezya'da yolcu uçağıyla irtibat kesildi!

Dünya şokta! Yolcu uçağı kayboldu

Endonezya'da Cakarta-Pontianak seferini yapan ve Sriwijaya Air'e ait Boeing 737-500 tipi yolcu uçağıyla irtibatın kesildiği ve radarda kaybolduğu belirtildi.

Endonezya'da Cakarta-Pontianak seferini yapan ve Sriwijaya Air'e ait Boeing 737-500 tipi yolcu uçağıyla irtibatın kesildiği ve radardan kaybolduğu belirtildi. 

Sriwijaya Air'e ait Boeing 737-500 tipi yolcu uçağının kalkışından 4 dakika sonra çok ciddi irtifa kaybettiği belirtildi.

14.40'TA KAYBOLDU

CNBC Endonezya'ya göre uçak, Soekarno-Hatta Havaalanı'ndan kalktıktan birkaç dakika sonra yerel saatle 14:40'ta ortadan kayboldu.

Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Adita Irawati, yaptığı açıklamada, Sriwijaya Havayolları’na ait "SJ182" sefer sayılı yolcu uçağı ile irtibatın sağlanamadığını aktardı.

60 SANİYE İÇİNDE 10 BİN FEET'TEN 250 FEET'E DÜŞTÜ

Sriwijaya Havayolları ise yaptığı açıklamada, herhangi bir açıklama yapmadan önce uçuşla ilgili daha ayrıntılı bilgi toplamaya çalıştıklarını söyledi.

Flightradar24'ün verilere göre, havalandıktan dört dakika sonra 10 bin feet'e çıkan uçak, 60 saniye içinde 250 feet'e kadar düştü. Ardından uçaktan gelen veri akışı kesildi.

İLK BİLGİLERE GÖRE 59 YOLCU TAŞIYORDU

Endonezya'nın Republika gazetesinin bildirdiğine göre, uçakta beş çocuk ve bir bebek olmak üzere 59 yolcu vardı. Uçağın 26 yıllık olduğu ileri sürüldü.

Cakarta körfezinde kurtarma ekibi tarafından ilk enkaz parçaları bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya