Arafat'ın mezarı böyle açılacak

 Fransız yargıçların gideceği Ramallah'taki mezar açılırken kamera kaydı alınamayacak.  Filistin'in eski lideri Yaser Arafat, Ramallah’taki karargâhında iki yıl İsrail ordusu kuşatmasında zor şartlar altında yaşadıktan sonra 2004 kasımında hayata gözlerin

Arafat'ın mezarı böyle açılacak

 

Fransız yargıçların gideceği Ramallah'taki mezar açılırken kamera kaydı alınamayacak. 
 
Filistin'in eski lideri Yaser Arafat, Ramallah’taki karargâhında iki yıl İsrail ordusu kuşatmasında zor şartlar altında yaşadıktan sonra 2004 kasımında hayata gözlerini yummuştu. Kimilerinin AIDS olduğunu öne sürdüğü, başkalarının sirozdan öldüğünü savunduğu Arafat’ın İsrail tarafından zehirlendiğine dair iddialar da vardı.
 
Katar merkezli El Cezire televizyonunda geçen temmuzda yayınlanan bir haberde, İsviçre’de bir laboratuarın, Arafat’ın kişisel eşyaları üzerinde ölümcül bir radyoaktiviteye sahip polonyum-210 maddesi tespit ettiği bildirildi. Aynı zamanda Fransa vatandaşı olan Arafat’ın eşi Süha Fransız sorgu yargıçlarını göreve çağırarak soruşturma açtırdı. Filistin Yönetimi’nin de geçen ay Fransız yargısıyla işbirliği yapacağını açıklamasının ardından artık iş mezarın açılmasına kaldı.
 
GAZETECİLER GİREMEYEBİLİR, KAMERA KAYDI YASAK
 
İngiliz The Guardian gazetesi, “Mukata” denen Filistin cumhurbaşkanlığı sarayına giderek son gelişmeleri bildirdi. Buna göre Fransız yargıçlar birkaç hafta içinde saray kompleksi içindeki mezara giderek cenazeyi çıkaracak. Mukata’daki restorasyon nedeniyle kireçtaşı ve camdan yapılan mozole ziyarete bir süredir kapalıydı. Ölümü araştıran Filistin komitesinin başına getirilen ve iki yıllık İsrail kuşatması sırasında Arafat’ın yanında bulunan Tevfik Tiravi, “Durumun hassasiyeti nedeniyle medya mezarın açılışını haber yapamayacak. Kameralar kayıtta olmayacak. Operasyonun zorluğu yüzünden gazetecilerin girişine izin verilmesi de küçük bir ihtimal” diye konuştu.
 
TAHLİLLER RAMALLAH HASTANESİNDE
 
Arafat’ın cenazesi çıkarılınca Ramallah’ta bir hastaneye götürülecek ve doku örnekleri alınacak. Ardından bu örneklerde zehir bulunup bulunmadığının anlaşılması için testler yapılacak. Polonyum hızla bozulan bir madde olduğu için bu testlerin bir an önce yapılması gerekiyor. İsviçre’deki laboratuvarın tahminine göre Arafat’ın zehirlenmiş olma olasılığı yüzde 50.
 
SÜHA ÖNCE GECİKTİRDİ ŞİMDİ HEMEN İSTİYOR 
 
Süha Arafat, eşinin cenazesinin çıkarılıp otopsi yapılmasına daha önce karşı çıkmıştı. Ancak geçen yıl, Arafat’ın diş fırçası ve iç çamaşırlarını Lozan’daki laboratuvara vermeyi kabul etmişti. Bu sayede şimdiki süreci hazırlayan delillere ulaşılabildi. Şimdi tüm önceliğin mezarın açılmasına verilmesini talep eden Süha Arafat’ın bu süreçte Filistin Yönetim ile de arası bozulmuş durumda.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler