DSÖ'den uyarı: Önlem almazsak virüs öldürmeye devam edecek

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen koronavirüs son zamanlarda şaha kalktı.

DSÖ'den uyarı: Önlem almazsak virüs öldürmeye devam edecek

Dünya Sağlık Örgütü, son sekiz haftada 170 binden fazla kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. DSÖ'nün Genel Direktörü Ghebreyesus, artan ölümlerin endişelere neden olduğunu söyledi.Dünyada 6 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan Covid-19 virüsü, son zamanlarda ölümlerin artmasına neden oldu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, geçtiğimiz yıl aralık ayının başından şimdiye kadar yaşanan ölümlerde artış olduğunu, "Son sekiz haftada 170 binden fazla kişi Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Bunlar sadece raporlanan ölümler, gerçek rakamlar bundan daha fazla" sözleriyle ifade etti.

DSÖ'nün en yüksek alarm seviyesi olan 'Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durumu'nu ilan etmelerinin üzerinden 3 yıl geçtiğini belirten Ghebreyesus, bu hafta Covid-19 Acil Durum Komitesi'nin, virüsle ilgili durumun halen küresel acil durum teşkil edip etmediğini tartışmak için toplanacağını söylediGhebreyesus, "Acil Durum Komitesinin tavsiyesini önceden almayacağım ancak birçok ülkede durum ve Covid-19 nedeniyle artan ölümler beni endişelendiriyor. Salgının ilk başladığı üç yıl öncesine göre çok daha iyi durumda olsak da, salgına karşı küresel kolektif tepki bir kez daha baskı altında" dedi.

''ÖNLEM ALMAZSAK VİRÜS ÖLDÜRMEYE DEVAM EDECEK''
Çok az sayıda kişinin, özellikle yaşlıların, yeterli seviyede aşılandığına değinen Ghebreyesus, birçok kişinin hatırlatma dozlarını almadığını belirtti. Kırılgan sağlık sistemlerinin grip ve diğer hastalıkların yanı sıra, Covid-19'un yüküyle başa çıkmakta zorlandığını da dile getiren Ghebreyesus, şöyle devam etti:

"Mesajım açık, bu virüsü hafife almayın, bizi şaşırttı ve şaşırtmaya devam edecek. Sağlık araçlarını ihtiyacı olan kişilere ulaştırmazsak ve yanlış bilgilerle kapsamlı olarak mücadele etmek için daha fazlasını yapmazsak virüs öldürmeye devam edecek."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem