Doğalgaz desteği başvuruları başladı

İhtiyaç sahibi aileler için hayata geçirilen ısınma yardımında 'Doğalgaz Tüketim Desteği' ödemelerinde başvuru ekranı açıldı.

Doğalgaz desteği başvuruları başladı

 E-devlet sisteminde açılan "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" kış dönemi ödemelerinin eylülde başladığını aktaran Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, onaylanan 336 bin haneye toplam 271,7 milyon liralık destek verildiğini açıklamıştı. İşte doğalgaz yardımından faydalanmak isteyenler için başvuru ve sorgulama ile ilgili detaylar...
Hükümetin dar gelirli vatandaşlar için başlattığı "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" olan "Doğalgaz Tüketim Desteği" ödemeleri başladı.

Artan fiyatlar nedeniyle faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşların bir nebze olsun rahatlama sağlayacak ısınma desteği kapsamında kış dönemi ödemelerinin 336 bin haneye toplam 271,7 milyon lira olarak yapıldı.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?
Doğalgaz destek başvuruları e-Devlet sistemi üzerinden alınıyor. Destekten yararlanmak isteyenler, T.C. kimlik numarası ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasına giriş yapan adaylar kimliklerini doğrulayarak başvurularını iletebiliyor.

DOĞAL GAZ YARDIMININ ŞARTLARI 
Destekten faydalanabilmek için, başvuru sahibinin şu şartları taşıması gerekiyor:

Türk vatandaşı olması,
E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,
Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,
İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması
Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,
Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?
Bakan Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde kış dönemi ödemelerinin başladığını duyurdu.

2022 DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?
Alt yapısı ve doğalgaz aboneliği bulunan tüm vatandaşların yararlanabildiği doğalgaz desteğinde ücretler 900 lira ile 2 bin 500 lira arasında değişiyor.

PTT'DEN ALINIYOR
Doğal gaz yardımı ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına yatırılmaktadır. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi