YSK seçmen sorgulama sistemi - Seçmen listesi sorgulamada isminiz yoksa...

Türkiye referanduma gidiyor. Referandum öncesi vatandaşlara uyarı yapıldı. Mutlaka seçmen sorgulama işlemini yapmalısınız

YSK seçmen sorgulama sistemi - Seçmen listesi sorgulamada isminiz yoksa...

Türkiye referandum sürecine girdi. Vatandaşlar 16 Nisan'da sandığa giderek yeni anayasa için evet veya hayır diyecek. Yaklaşan referandum öncesi vatandaşlara önemli bir uyarı yapıldı. Mutlaka seçmen sorgulama işlemini gerçekleştirilmesi gerektiği bildirildi. Seçimden önce YSK seçmen sorgulama işlemi yaparak vatandaşın kendini garantiye alması istendi.


16 Nisanda yapılacak referandumda oy kullanabilmek için seçmen kütüğünde kayıtlı olmanız gerekiyor. Şayet kayıtlı değilseniz oy kullanamayacaksınız. Bunun önlemini almak için Yüksek Seçim Kurulu'nun hazırlamış olduğu internet sitesinde "Seçmen sorgulama" işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Böylece online olarak kolayca bu işlemi yapabilirsiniz.

SEÇMEN LİSTESİ SORGULAMA - TIKLAYIN

Yukarıdaki linke tıklayarak YSK'nın resmi internet sitesine girin. Burada açılacak ekranda sizden istenilen bilgileri yazın. Bilgileriniz ekrana gelecektir.

Ancak aksi durumda ne yapmalısınız? Seçmen listesine eklenmek için ne yapılmalı?

Eğer kaydınız yoksa şahsen nüfus müdürlüğüne giderek başvuru yapması gerekiyor. Bu işlemi de en geç 26 Şubat 2017'ye kadar gerçekleştirmeniz şart. Aksi takdirde kayıt yapılamayacak. Nüfus müdürlüğü size tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneğini vercek. O formu ve eklerini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına teslim etmeniz gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem