TEOG lise taban puanları yüzdelik dilimleri

TEOG lise taban puanları (YEP) Yüzdelik dilimler belirleniyor

TEOG lise taban puanları yüzdelik dilimleri

Öğrenciler için yeni dönem öncesinde kritik önem taşıyan 2016 - 2017 liselerin okul yüzdelik dilimleri ve lise taban puanları belli oldu. TEOG YEP sonuçlarının 29 Haziran'da açıklanmasının ardından şimdi gözler tercih sürecinde...

Devlet liseleri için tercih tarihleri 15 Temmuz ile 25 Temmuz arası olarak belirlendi. Özel okullar ise 30 Haziran 14 Temmuz arasında kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Bu arada özel okullara kayıt yapan öğreciler devlet okullarına tercih yapma hakkına sahip olamayacaklar. Boş alan kontenjanları ise https://e-okul.meb.gov.tr adresinden 8 Ağustos'ta açıklanacak.


MEB’ e ait olan e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden bulunduğunuz kentteki liselerin adını seçerek taban puanı ile kontenjan sayısına kolayca ulaşabilirsiniz. Her ilde kurulan rehberlik hizmetlerini ziyaret ederek sizin için en uygun olan lise tercihlerini uzmanlar eşliğinde yerine getirme şansınızı da unutmayınız! Kontenjan sayıları ile TEOG puanınızı eşleştirerek doğru tercihi yapabilirsiniz.

Bu süreçler içerisinde tercih yapmayan ve hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından otomatik olarak açık ortaöğretime kaydedilecek. Bu okullardan nakil isteyen öğrenciler ise nakil döneminde başvurularını gerçekleştirebilecek.

Özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler devlet liseleri için tercih yapamayacaklar. Bu öğrenciler için kayıt ekranı açılmayacak ve okul değiştirmek istediklerinde esas nakil döneminde şartları taşıyanlar geçiş yapabilecekler.

Tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» ve «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonları görülecektir. Özel okullara kayıt yaptırmaya karar veren öğrenciler, «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonunu işaretleyecektir. Bu öğrenciler tercih hakkını kullanmış sayılacak ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir.

«ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonunu işaretlediği halde 9 Eylül 2016 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin kaydı, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacaktır.

EN FAZLA KAÇ OKUL TERCİH EDİLEBİLİR

Yanıtı: Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek
Soru: Tercih başvurularının başladığı 15 Temmuz 2016 tarihinden önce özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler yerleştirme işlemleri için tercih yapabilir mi?
Yanıt: 30 Haziran – 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem yerleştirmeye esas nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyanlar için mümkün olabilecektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler