Ramazan bayramı ne zaman ve kaç gün tatil?

Ramazan bayramı ne zaman ve kaç gün tatil olacak? İşte detaylar

Ramazan bayramı ne zaman ve kaç gün tatil?

Müslümanların her yıl büyük bir özlemle beklediği 11 ayın sultanı Ramazan ayı başladı. Bu mübarek ayın başlaması ile birlikte özellikle tatil planları yapanlarda Ramazan bayramı ne zaman ve kaç gün tatil olacak sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte detaylar

Bu yıl 6 Haziran Pazartesi günü başlayan mübarek ay 4 Temmuz'da son bulacak. 4 Temmuz Pazartesi günü son orucun tutulmasının ardından bayramın ilk günü 5 Temmuz Salı günü olacak ve 3 gün sürecek olan bayram 7 Temmuz Perşembe günü son bulacak. 3 günlük resmi tatilin dışında memurlar ve tatile gidecek olanların gözü hükümetin tatil süresini hafta sonları ile birleştirip birleştirmeyeceğiydi. Merakla beklenen sorunun cevabı geçtiğimiz günlerde belli oldu. Buna göre Ramazan Bayramı dahil olmak üzere 9 gün tatil olacağı açıklandı.
ramazan-bayram-tatili-kac-gun-olacak---basbakan-imzaladi.jpg

Buna göre 4 Temmuz Pazartesi günü başlayacak olan tatil haftasonları ile ile beraber 10 Temmuz'a kadar sürecek. Yani arefe günü olan pazartesiden önceki cumartesiden başlayacak olan tatil bir sonrali pazar gününe kadar devam edecek. Bu gelişme özellikle tatil planı yapanlar için ve turizmciler için bulunmaz bir fırsat oldu.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM GENELGEYİ İMZALADI

Başbakan Binali Yıldırım'ın bayram tatili için kendisine gönderilen, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz Pazartesi yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılmasını içeren genelgeyi imzaladığı belirtildi.

Ramazan nedir?

Ramazan ayı, Kur'an-ı Kerim'in indiği aydır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "Kadir Gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "On Bir Ayın Sultanı" denilmiştir.

ORUÇ NEDİR (kelime anlamı)

Oruç, belli bir zaman dilimi içerisinde; yiyecek, içecek veya her ikisinden de kaçınma eylemidir. Mutlak oruç ise, tüm yiyecek ve sıvılardan; genellikle önceden belirlenmiş bir veya birkaç gün kaçınma olarak tanımlanır. Diğer oruçlar, belli yiyecekler veya maddeleri sınırlayarak kısmen kısıtlayıcı olabilir. Oruç eylemi, yiyeceğin dışında cinsel ilişki ve diğer aktiviteleri de sınırlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem