Nataşa ne demek? Nataşa ne anlama gelmektedir?

Ruslarda sık sık duyduğumuz kadın isimlerinden biri olan Nataşa ne anlama gelmektedir? işte merak edilen bu sorunun cevabı haberimizde...

Nataşa ne demek? Nataşa ne anlama gelmektedir?

Rusya'da sıklıkla kullanılan fakat ülkemizde farklı anlamlarda taşıyan Nataşa ne demektir? Nataşa ne anlama gelir? İşte detaylar haberimizde...

Genellikle Ruslarda duyduğumuz kadın isimlerinden biri olan Nataşa Türk toplumunda zamanla hayat kadını anlamına gelmektedir. Türkiye’ye gelerek para ile cinsel ilişkiye giren Rus kadınlara Nataşa denilmeye başlandı.

Rusça anlama gelen Natalia isminin küçültülmüş hali Nataşa’dır. Bu sözcük doğum günü, İsa’nın doğumu, noel sözcüğünün dişil halidir.

Nataşa ismi ülkemizde kötü bir anlam taşısa da kelimenin çıkış yeri ve ana vatanında normal bir anlam taşımaktadır. Ülkemizde bir hikayeye göre, yabancı uyruklu hayat kadınlarından polis ilk yakalanan kadın Rus ve ismi Nataşa imiş. Bu olaydan sonra yabancı uyruklu rus kadınlara Nataşa denilmeye başlanmış. Tabi bu olayın doğruluğu ve netliği hakkında bir şey bilinmiyor.

Barlarda pavyonlarda çalışan kadınların genelinin adı Nataşa adıyla bilinse de Rusya’da oldukça sık kullanılan bir isimdir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler