MTV ödeme sistemi - Motorlu Taşıtlar Vergisi nasıl ödenir?

MTV yani Motorlu Taşıtlar Vergisi için son gün 31 Temmuz

MTV ödeme sistemi - Motorlu Taşıtlar Vergisi nasıl ödenir?

Türkiye'de araç sahiplerinin ödemesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi yani MTV ödemeleri 1 Temmuz'da başladı. 2. dönem ödemeleri devam ederken son gün olarak 31 Temmuz açıklandı. Mükelleflerin vergilerini yatırmamaları halinde zam yapılacağı biliniyor. Vatandaşlar MTV ödemelerini bankalara giderek yapabilmesinin yanı sıra internet üzerinden kolayca gerçekleştirebilirler. 

MTV HESAPLAMA

Vatandaşlar araçlarına ait vergiyi hesaplayabilmek için şu yolu kullanabilirler; aracın yaşını ilgili MTV ödemesinin ait olduğu yıldan, aracınızın modelini çıkartıp sonuca 1 ekleyerek bulabilirsiniz. Örneğin; 2013 model bir aracınız varsa 2016 yılı MTV ödemesi için araç yaşını (2016-2013+1=4) olarak seçmelisiniz.

Birden fazla ödeme yapmanız durumunda panik yapmayınız. Yapmış olduğunuz ikinci ödeme banka tarafından otomatik olarak kabul edilmediği bildirilecektir. İşlemi gerçekleştirdiğiniz ardından ilk iş gününde müşteri hizmetlerini arayıp ya da internet üzerinden bankanıza giriş yaparak kartınızın son işlemlerini kontrol etmeniz sizin yararınıza olacaktır. Ayrıca kredi kartı ile ödeme yapan kişilerin dikkat etmesi gereken bir başka konu ise aracın bağlı olduğu vergi dairesine gidilerek iade dilekçesi vermesi gerektiğidir. Bir de ödeme ile ilgili belgelerinizle kimliğinizi daireye ibraz etmelisiniz.  Bu şekilde yapılan iade başvurusu sonucunda, mükerrer ödemeler en erken 20 gün sonra hesabınıza iade edilir. 

Eğer borcunuzunun vadesini geçirmişseniz bu ödemeyi yapmak için vergi dairesine gitmelisiniz.Ancak, içinde bulunulan yıla ait motorlu taşıtlar vergisinin 1.ve 2. Taksitlerinin mükellefler tarafından süresinde yatırılmaması, halinde, vadesi geçmiş bu vergiler gecikme zammı tatbik etmek suretiyle, motorlu taşıtlar vergisi tahsilat yetkisi verilen banka şubeleri tarafından tahsil edilebilmektedir.


Kredi kartı ile MTV ödeme işlemini gerçekleştirecek olanların dikkat etmesi gerektiği hususlar arasında şunlar bulunmaktadır;

Kredi kartı anlaşmalı bankalardan birisine ait olmalı.
Kredi kartı bilgileri doğru girilmelidir.
Kredi kartınız, internet üzerinden alışverişe açık olmalı.
Gelir İdaresi Başkanlığı internet sayfasından kredi kartıyla yapılan tahsilatlarda, sadece tek çekim yapılabilir.
Kredi kartınızın güvenlik kodu (CVVX) kartın arkasındaki bandın üzerindeki rakam gurubunun son 3 hanesidir.
İnternet sunuculardaki yoğunluğun artması nedeniyle Gelir İdaresi Başkanlığının ya da Kredi Kartıyla ödeme yapılmak istenilen Bankanın Internet sayfasında bağlantı ile ilgili sorun varsa biraz sonra tekrar denenmeli.

Kart ile yapılan ödemelerde hemen hemen her bankanın 3 taksit imkanınından da yararlanabilirsiniz.

MTV ÖDENEBİLECEK BANKALAR

T.C. Ziraat Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Akbank, Yapı Kredi Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Finansbank, Fortisbank, Denizbank, Türk Ekonomi Bankası, ING Bank A.Ş., HSBC Bank, Şekerbank, Tekfenbank, Tekstilbank, Türkiye Finans Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası...
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem