Liverpool Sevilla

UEFA Avrupa Ligi'nde bu akşam final heyecanı var. Liverpool Sevilla karşılaşması nefes kesecek. Saint Jakob Park'ta oynanacak karşılaşmayı İsveçli hakem Jonas Eriksoon yönetecek. TRT 1'in canlı yayınlayacağı karşılaşma sat 21.45'te başlayacak. Maç öncesi

Liverpool Sevilla

UEFA Avrupa Ligi'nde bu akşam final heyecanı var. Liverpool Sevilla karşılaşması nefes kesecek. Saint Jakob Park'ta oynanacak karşılaşmayı İsveçli hakem Jonas Eriksoon yönetecek. TRT 1'in canlı yayınlayacağı karşılaşma sat 21.45'te başlayacak.

Maç öncesi detaylar;

İki takım ilk kez karşı karşıya gelecek.  İki takım da UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı bütün finalleri kazandı: Liverpool 4/4 ve Sevilla 3/3. İngiliz ekibi 2007'den bu yana Avrupa kupalarındaki ilk finali olacak. 2007'de Şampiyonlar Ligi finalinde Milan'a 2-1 yenilmişlerdi.
Liverpool bu sezon Avrupa Ligi'nde evinde oynamadığı maçların hiçbirinde birden fazla gol atamadı. Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde en fazla sayıda farklı oyuncusu gol atan takım Liverpool (11). İspanyol ekibi , UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı son 18 maçın 13'ünü kazandı (3B 2M). Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde en fazla top kapma girişiminde bulunan (41) ve en fazla top kapan (34) isim Emre Can. İngilizler bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı 14 maçta bir kez yenildi (6G 7B); tek yenilgi yarı finalde Villarreal deplasmanında geldi (1-0).
Jurgen Klopp son dört finalini kaybetti: Borussia Dortmund ile Şampiyonlar Ligi Finali (2013), Almanya Kupası (2014 ve 2015) ve Liverpool ile Lig Kupası (2016).
liverpool---sevilla.jpeg
 
UEFA Avrupa Ligi kupasının sahibi,  İngiltere'nin Liverpool ve İspanya'nın Sevilla takımları arasında İsviçre'nin  Basel şehrinde bu akşam oynanacak finalle belli olacak. 1955'te Fuar Şehirleri Kupası olarak başlayan, 1971'den itibaren UEFA  Kupası, 2009'da ise yeni formatıyla UEFA Avrupa Ligi adını alan organizasyonun bu  sezonki finali St. Jakob-Park'ta oynanacak.
 
En çok kazanan Reyes
 
İspanyol Jose Antonio Reyes, UEFA Kupası'nı 4 kezle en fazla kazanan  futbolcu olarak dikkati çekiyor. Bu sezon da Sevilla'nın kadrosunda bulunan ve 5. defa aynı kupayı  kaldırmayı hedefleyen Reyes, Atletico Madrid ile 2010 ve 2012, Sevilla ile 2014  ve 2015'te mutlu sona ulaştı. İngiliz Ray Clemence, İtalyan Giuseppe Bergomi ve Nicola Berti ile  Portekizli Beto, UEFA Kupası sevincini üçer kez yaşadı.
 
Bergomi ve Berti, kupayı 1991, 1994 ve 1998 yıllarında Inter  formasıyla kaldırdı. Clemence, 1973 ve 1976 yıllarında Liverpool formasıyla,  1984'te de Tottenham takımıyla kupaya uzandı. Sevilla'nın kupayı alması halinde 4. kez bu başarının altına adını  yazdıracak kaleci Beto ise 2011'de Porto, 2014 ve 2015'te Sevilla ile şampiyonluk  gördü.
 
En çok forma giyen oyuncu Bergomi
 
UEFA Kupası'nda en çok forma giyen oyuncu, İtalyanların unutulmaz ismi  Giuseppe Bergomi oldu. Bergomi, Inter formasıyla 96 UEFA Kupası maçına çıktı. Frank Rost,  Werder Bremen, Schalke 04 ve Hamburg formalarıyla 90 maçla ikinci, Yunan forvet  Dimitris Salpingidis ise PAOK ve Panathinakos formalarıyla 76 maçla üçüncü sırada  yer aldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem