Limon kabuğunun faydaları nelerdir?

Çoğunlukla limonu sıkıp kabuğunu atarız ama bu bilgilerden sonra kabuğunu da değerlendirmek isteyebilirsiniz. Peki, limon kabuğunu faydaları nelerdir?

Limon kabuğunun faydaları nelerdir?

Limonun kabuğunda bulunan vitaminler birçok hastalığa karşı koruyor. Bizse sadece limonun suyunu kullanıyoruz. Aslında doğru olan kabuğunu da kullanmak. Peki, limon kabuğunun faydaları nelerdir? İşte sizler için derledik.

Yemeklerin ve özellikle salata ve çorbaların tamamlayıcısı olan limonun asıl sırrı aslında kabuğunda. Kabuğunda bulunan lif ve minarelerle dolu bir vitamin deposudur. Kabuğunun bu sırrını bilmeyenler tarafından ise sürekli araştırılan sorular bir tanesidir.

limon-kabuğu

Limon kabuğunun faydaları;

Limon kabuğunda bulunan C vitamini diş eti kanamalarında ve diş sağlığında oldukça etkilidir. Limon kabuğu karaciğer yağlanmasını azaltır. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak kabızlık sorununu ortadan kaldırır.

Hücre yenilenmesini sağlar ve antioksidan özelliği ile hücre duvarını sağlamlaştırır. Kanserli hücreye karşı korumaya geçer. Aynı zamanda limon kabuğu tüketmek damar sağlığı içinde faydalıdır.

Limon kabuğunun asit miktarı fazladır bu yüzden kullanım miktarınıza dikkat etmelisiniz. Fazla tüketimi mide yanmasına ve ağrılara sebep olabilir.

Limon kabuğunu çayınıza koyabilir, kabuğu direkt kaynayan suya da atabilirsiniz.

Yemeklerinize ve yapmış olduğunuz tatlılarda da rendeleyerek ekleyebiliriniz.

Limon kabuğu eklem ağrılarına iyi gelir. Limon kabuğu kürü hazırlayabilir ve eklemlerinize sürebilirsiniz.

Bunların yanı sıra limon kabuğundan yağ bile elde edebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem