Kredi Notu Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Sahip olduğunuz skor kredi onayı almanızdan kullanacağınız kredi paketlerinde uygulanacak olan kredi faiz oranlarına kadar pek çok konuda belirleyici olan önemli faktörler arasında yer almaktadır. Bu nedenle kredi notunuz mümkün olduğunca en yüksek seviye

Kredi Notu Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Sahip olduğunuz skor kredi onayı almanızdan kullanacağınız kredi paketlerinde uygulanacak olan kredi faiz oranlarına kadar pek çok konuda belirleyici olan önemli faktörler arasında yer almaktadır. Bu nedenle kredi notunuz mümkün olduğunca en yüksek seviyelerde tutulmaya çalışılmalıdır. Kredi notumu öğrenmek istiyorum diyen kişilerin yapmaları gereken tek şey ise kredi notu sorgulaması işlemini gerçekleştirmektir. Peki, kredi notu sorgulaması nasıl yapılır?

Bankalar tarafından kurulan Kredi Kayıt Bürosu tarafından kurulan Findeks internet sitesi hem bireysel hem de kurumsal kimliği bulunan kişilerin kredi notu hesaplaması için kullanabilecekleri özel bir internet sitesidir. Bu site üzerinden kredi notu sorgulaması yapmak isteyen kişilerin ilk önce Findeks üyeliği için gerekli kayıt işlemlerini yapmaları gerekmektedir. Kimlik bilgileriniz ve kişisel verileriniz ile Findeks üyeliği işlemlerinizi tamamladıktan sonra oluşturduğunuz şifreniz ve kimlik numaranız üzerinden sisteme giriş yaptıktan sonra kredi notu sorgulama butonunu kullanarak sahip olduğu kredi puanı ortalamanızı dakikalar içinde öğrenmeniz mümkündür. Findeks kredi notu sorgulama ücreti olarak sorgulama başına 4.50 TL + KDV olarak ücret tahsil etmektedir. Ücretsiz kredi notu sorgulama hizmeti ise sadece ilk kez kredi notu sorgulaması yapmak isteyen kişilere bir defaya mahsus olarak sunulan bir hizmettir.

Turkcell Kredi Notu Sorgulama

Kredi notu sorgulama SMS hizmetinden yararlanmak isteyen kişilere cep telefonundan kredi notu öğrenme hizmeti sunan Turkcellne yazık ki bu işlem için Findeks internet sitesi üzerinden yapılan sorgulamalardan daha yüksek bir ücret talep etmektedir. Turkcell kredi notu öğrenme hizmetinden yararlanmak isteyen kişilerden bu işlem karşılığında 9 lira tahsil edilmektedir. Turkcell kredi notu öğrenme hizmetinden yararlanmak isteyen kişilerin cep telefonlarının kısa mesaj alanına girmeleri, ardından kimlik numaralarını 11 haneli olarak yazmaları ve en son olarak ta 4 haneli olacak şekilde doğum tarihlerinin sene bölümünü de ekleyerek oluşturdukları bu kısa mesajı 1122 numarasına göndermeniz yeterli olacaktır.

Bankalardan Kredi Notu Öğrenme

Kredi notu sorgulama işlemleriniz için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise bankaların internet sitelerini kullanmaktır. Ancak bunun için mutlaka bankaların internet şubesi müşterisi olmanız gerekir. Yani örneğin Akbank kredi notu sorgulaması yapmak isterseniz Akbank direkt bankacılık uygulaması indirmeniz gerekir. Müşteri numarası ve internet bankacılığı şifresi ile bankaların internet şubelerine giriş yaptıktan sonra krediler bölümünden kredi notu sorgulaması yapmanız mümkündür. Bankadan kredi notu sorgulama ücretleri farklılıklar göstermekle beraber her zaman için en düşük kredi notu sorgulaması ücreti uygulayan kanal Findeks internet sitesi olarak öne çıkmaktadır. Bu nedenle kredi notumu öğrenmek istiyorum diyen kişilerin öncelikle Findeks internet sitesini tercih etmeleri önerilmektedir. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem