KPSS orta öğretim sınavı başvurusu ne zaman?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kurumu tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı lisans mezunları için tamamlandı.

KPSS orta öğretim sınavı başvurusu ne zaman?
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kurumu tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı lisans mezunları için tamamlandı. 29 Mayıs'ta tamamlanan sınavların ardından sonuçların 9 Haziran'da açıklanacağı bildirildi. Peki KPSS Ortaöğretim başvurusu ne zaman? .Binlerce adayın merakla beklediği tarih ÖSYM'nin akademik takviminde açıklamnmış durumda.

Buna göre KPSS orta öğretim başvurusu 9 Ağustos 2016 tarihinde başlayacak. Başvurular 24 Ağustos2ta ise sona erecek. Sınav ise 23 Kasım 2016'da gerçekleştirilecek.

SINAV SONUÇLARI HAKKINDA

Adaylar imtihan sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. imtihan sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları veKPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM, adaylara yönelik imtihan sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere imtihan Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır

KPSS PUAN HESAPLAMA

KPSS LİSANS P3 PUANI,  55 NET 70 PUAN , 62 NET 75 PUAN, 72 NET 80 PUAN, 84 NET 85 PUAN, 91 NET 90 PUAN

imtihanda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem