HES kodu nasıl alınır? SMS ile HES kodu alma yöntemi

HES kodu nasıl alınır sorusu son günlerin en çok merak edilenlerinin başında yer alıyor. Türkiye'de artık bir çok işlem için hatta yolculuk yapmak için dahi HES Kodunuz olması gerekiyor. Peki HES kodu nasıl alınır, SMS ile HES kodu alma yöntemi nedir? İşte detaylar

HES kodu nasıl alınır? SMS ile HES kodu alma yöntemi

HES kodu pandeminin başlamasıyla Türkiye'nin attığı önemli adımlardan biri oldu. Hayatın bir çok alanında artık HES kodu uygulamasına geçildi. Bu noktada vatandaşlar HES kodu nasıl alınır sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki HES kodu nasıl alınır, sms ile HES kodu alınır mı, E devlet üzerinden nasıl alınır? İşte tüm detaylar

HES kodu nasıl alınır? SMS ile HES kodu alma yöntemi

HES KODU NEDİR?

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur. Bu kod ile ilgili firmalar, kurumlar ya da kişiler hastalık durumunu öğrenebilir. Bu kodları kurum veya kişilerle paylaşmanızda bir sakınca yoktur. Sizler de sizinle paylaşılan kodları uygulama üzerinden sorgulayabilirsiniz. Örneğin uçak, tren, otobüs seyahatlerinize başmadan HES kodunuzu ilgili firmaya vermeniz gerekiyor. Bu kod ile risk durumunuza bakılarak seyahat etmenize onay veriliyor. 

Öte yandan ürettiğiniz HES kodlarının tüm yönetimi sizdedir. HES kodlarınızı istediğiniz süre kadar paylaşabilir ya da silebilirsiniz.

HES KODU NASIL ALINIR?

Üç yöntem ile bu kodu almanız mümkündür.

HES KODU NASIL ALINIR?

UYGULAMA YÖNTEMİ

Hayat Eve Sığar Mobil Uygulamasıdır. Uygulamayı akıllı telefonlarınıza yükleyerek kolaylıkla koda ulaşabilirsiniz.

SMS YÖNTEMİ

Diğeri SMS ile HES kodu alma yöntemidir. Bunun için telefonunuzdan HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla önce TC Kimlik Numaranız, ardından TC kimlik seri numaranızın son 4 hanesi ve paylaşım süresi(gün sayısı) 2023'e sms gönderebilirsiniz.

Mavi Kartlı veya TC Kimlik numarası 97,98,99 ile başlayan kişiler HES yazıp aralarına boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. kimlik numarası, doğum yılı ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndermelidir.

T.C. Kimlik veya Yabancı Kimlik (99,98,97 ile başlayan) Numarası bulunmayan kişiler için Pasaport bilgileri ile; HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla, Uyruk, Pasaport Seri Numarası, Doğum yılı, Soyadı yazarak 2023’e SMS gönderermelidir.

E DEVLET YÖNTEMİ

Bu yöntemde ise e-Devlet'e girerek HES koduna ait işlemler menüsünden üretme, silme, sorgulama ve detaylarını gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca 18 yaş altı çocuklarınız için de e-devlet üzerinden HES kodu alabilirsiniz.

KARANTİNADAKİLER DİKKAT

Ayrıca karantinada olan kişiler izolasyon süreçlerinin bitişini de sms ve uygulama üzerinden öğrenebilirler. KALANSURE "HESKODU" yazarak 2023'e SMS göndererek izolasyon sürecinizi takip edebilirsiniz.

HES kodu nasıl alınır? SMS ile HES kodu alma yöntemi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem