AÖF sınav sonuçları açıkladı! AÖF girişi yaparak sonucunuzu öğrenin

Bahar döneminde 16 Nisan ve 17 Nisan tarihlerinde yapılan ara sınavların ardından AÖF sınav sonuçları bugün açıklandı.

AÖF sınav sonuçları açıkladı! AÖF girişi yaparak sonucunuzu öğrenin
Bahar döneminde 16 Nisan ve 17 Nisan tarihlerinde yapılan ara sınavların ardından AÖF sınav sonuçları bugün açıklandı.

Açıköğretim Fakültesinden yapılan açıklamada sonuçlar için bir link paylaşıldı ve öğrenciler yalnızca tc kimlik numaralarını girerek sonuçlara ulaşabilecek.

Yaklaşık 2 haftadır aöf sınav sonuçlarını bekleyen öğrenciler için öncelikle Fakülteden sına soru ve cevapları açıklanmıştı. Bekleyişin ardından bugün yapılan açıklamada sonuçlar duyuruldu. Öğrenciler notlarını öğrenmelerinin ardından itiraz hakkına da sahipler. İsteyen kişiler 5 iş günü içerisinde başvuruda bulunarak sonuçlara itiraz edebilecekler. Ancak bu süre aşıldığında yapılacak itirazlar kabul edilmiyor.


Bahar döneminin final sınavları ise Haziran ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek. 

Açıköğretim’de ara sınavlarda aldığınız notlarda başarı oranınız şu şekilde oluşmaktadır. Ara sınavda aldığınız notun yüzde 30’u ve dönem sonu sınavında aldığınız notun yüzde 70’i baz alınmaktadır.

Harf Notu - Katsayısı

AA 4,00, AB 3,70, BA 3,30, BB 3,00, BC 2,70, CB 2,30, CC 2,00, CD 1,70, DC 1,30, DD 1,00, FF 0,00

Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2,00 ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır.

Genel Not Ortalaması: Genel not ortalaması bütün dönemlerde aldığımız derslerin toplam not değerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur. Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir. Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.

Şartlı / Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0′ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir. Akademik Yetersizlik Uyarısı Ve Ders Tekrarı: Güz dönemi veya akademik yıl sonunda 2.00 GNO sağlayamayan öğrenciye “Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapılır. “Akademik Yetersizlik Uyarısı" alan öğrencinin, bir sonraki dönem sonundaki GNO'nın en az 2.00 olması gerekir

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler