Adana imsakiyesi 2016 - Adana sahur ile iftar saatleri

Özlenen, mübarek Ramazan ayı geldi. 5 Haziran Pazar akşamını 6 Haziran Pazartesiye bağlayan gecede ilk sahura kalkılacak ve ilk oruç başlayacak.

Adana imsakiyesi 2016 - Adana sahur ile iftar saatleri
Özlenen, mübarek Ramazan ayı geldi. 5 Haziran Pazar akşamını 6 Haziran Pazartesiye bağlayan gecede ilk sahura kalkılacak ve ilk oruç başlayacak. Ramazan ayı için resmi olan imsakiyeler il il Diyanet tarafından açıklandı. Adana imsakiyesi 'ni haberimizin devamından inceleyerek sahur, iftar vakitlerinin yanı sıra namaz vakitlerini de bulabilirsiniz.

Adana İmsakiyesi 'ne bakıldığında bu il için ilk sahur saati 03.27 olarak belirlenirken ilk iftar saati ise 20.04. Öte yandan son sahur saati 03.32 iken son iftar saati ise 20.10 olarak açıklandı.

Bu yıl mübarek Ramazan ayı 6 Haziran 2016 Pazartesi günü başlayacak. 4 Temmuz Pazartesi günü ise son oruç tutulacak ve 5 Haziran Salı günü bayramın ilk günü olacak. Bayramın son günü ise 7 Temmuz Perşembe günü olacak.

Ramazân-ı şerîfin ilk akşamı

Şa'ban'ın son gününü Ramazan'ın ilk gününe bağlayan gece) akşamla yatsı arasında 2 rek'at teşekkür namazı kılınır.  "Yâ Rabbî, Ramazân-ı şerîf ile müşerref kıldığın için“ denilir ve namaza durulur. Fâtiha-i şerîfeden sonra birinci rek'atte 1 „İnnâ a'taynâkel-kevser...“, ikinci rek'atte 1 İhlâs-ı şerîf okunur. Namazdan sonra; 70 İstiğfâr-ı şerîf, 70 Salevât-ı şerîfe (Salât-ı Münciye okumak efdaldir) okunup dua yapılır.

Birinci 10 gün içinde mümkünse Tesbih Namazı kılınır ve Hatm-i Enbiyâ yapılır. İkinci 10 gün içinde mümkünse yine Tesbih Namazı kılınır ve Hatm-i Enbiyâ yapılır. Üçüncü 10 gün içinde tevbe-istiğfar, Hatm-i Enbiyâ ve 7 salât-ü selâm'dan sonra mümkünse Hatm-i İstiğfâr yapılıp, yani 1001 defa:

"Estağfirullâhe'l-azıym. Ve etûbü ileyk" denilip, bittikten sonra 7 ilâ 70 salat-ü selâm okunur ve duâ yapılır.

İftara Yakın Edilecek Dua

"Allâhümme yâ vâsial-mağfiratiğfirlî"

İftar Esnâsında Edilecek Dua

Ramazanda sadaka-i fıtır veremeyen müslümanlar, Arefe günü 2 rek'at namaz kılarak, Allâh'a ilticâ ederler. Zamm-ı sûre olarak ne istenirse o okunur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem